Skala och tärna rotgrönsaker, lök, paprika och äpplen i ca 1 centimeter stora tärningar.
Ansa, snitta och skölj purjolöken och skär den i ca 1 centimeter stora bitar.
Lägg Milda i en kall stor stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
När matfettet tystnat och blivit svagt brynt – lägg i selleri, morot, kålrot och rödlök och fräs det på medelstark värme ca 8 minuter under lock.
Rör ner paprika, äppeltärningar och purjolök. Tillsätt vitlök, salt och peppar. Låt rotsaksblandningen fräsa ytterligare ett par minuter under omrörning tills rotfrukterna känns mjuka.
Ta en varm tallrik och lägg upp rotsakspytten och kantarellerna vackert. Rotsakspytt. Putsa filén genom att skära bort hinnor, senor och eventuellt fett (kan göras dagen innan)
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna och strö över rotsakspytten. Stek rotselleri, morötter, kålrot och rödlök i matfett på medelstark värme i en stekpanna ca 8 minuter
Rotsakspytten är precis lika god till en bit ugnsbakad kycklingfilé som till lax. Jag gillar okomplicerad, "okrusidullig" mat som är enkel att tillaga och som smakar mycket trots att ingredienslistan är ganska blygsam
Blanda färsen med övriga ingredienser. Forma ca 8 biffar. Stek biffarna i smör ca 4 min per sida. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen i ca 15 min i 225 grader
Ta fram köket ca 1 timme innan och låt bli rumstempererad. Torka av, salta och peppra. Förbered pytten och stek sedan i panna med smör på medelstark värme under ca 20 minuter tills den är mjuk
Rotsakspytt med svamp3 hungriga3 potatisar1 palsternacka1 rödlök2 morötter1 fäkålsståndolivoljasaltrosmarinpeppar500 g blandad svamp (jag hade ostronskivling och kantareller)smörpersiljaSätt ugnen på 175 grader
Det här är hela familjens favorit. Ett recept som alla borde pröva. Man kan blanda rotsaker som man vill, men rödbetor tycker jag att det känns tomt utan
4 portioner rotsakspytt. 4 portioner rotsakspytt. 4 skivor á ca 150 g ryggbiff salt grovmalen svartpeppar 1 st gul lök eller 1 st röd lök 1 st morot ca 200 g champinjoner 2 msk kalvfond eller mörk oxfond 1 dl vatten 3 dl grädde 1 msk tomatpuré ev
Utan träning hade jag hoppat över rotsakspytten och det hade varit synd. Rotsakspytt. Rotsakspytt. 0 nämligen Laxbiffar med rotsakspytt och saffransmajonnäs, riktigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.