Rotsakspytt
Milda.se
Milda.se

Rotsakspytt

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g rotselleri
  • 3 morötter
  • 100 g kålrot
  • 1 rödlök
  • 1 grön paprika
  • 2 syrliga äpplen
  • 1 liten purjolök
  • 2 msk Milda
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 3/4 krm mald svartpeppar

Beskrivning

    Skala och tärna rotgrönsaker, lök, paprika och äpplen i ca 1 centimeter stora tärningar.

    Ansa, snitta och skölj purjolöken och skär den i ca 1 centimeter stora bitar.

    Lägg Milda i en kall stor stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.

    När matfettet tystnat och blivit svagt brynt – lägg i selleri, morot, kålrot och rödlök och fräs det på medelstark värme ca 8 minuter under lock.

    Rör ner paprika, äppeltärningar och purjolök. Tillsätt vitlök, salt och peppar. Låt rotsaksblandningen fräsa ytterligare ett par minuter under omrörning tills rotfrukterna känns mjuka.

    Servera till stekt kött eller fisk.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.