Värm ugnen till 200°C. Pensla en ugnssäker form med Milda Culinesse. Lägg i ett lager potatisskivor. Varva resten av potatisen med pressad vitlök, kryddor och salt.
Lägg på lökskivorna, täck med tomatskivorna och krydda med timjan, salt och peppar.
Häll över vin och olivolja. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
Tillsätt den heta buljongen och grädda ytterligare 30 minuter eller tills potatisen är mjuk och har fått fin färg.
Skala potatisen och skär den i ett par mm tunna skivor. Skala och finhacka löken. Lägg den finhackade löken i botten på formen och varva potatis, tomatskivor och finhackad vitlök ovanpå Krydda med oregano, salt och peppar och ringla över olivoljan
Häll över olja, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
Baka potatisen och låt den svalna något. Dela potatisen och gröp ur den. Blanda den rivna osten, baconen som du klippt i bitar och knaperstekt med potatisen
Fredag och äntligen helg. En skön känsla då alla är hemma och lediga tillsammans och som alltid är fredagarna lite extra kvällslata, lite som att pysa ut luften på en badboll som studsat runt hela veckan
Tomater och sparris fräser jag på efter att köttet har fått fin stekyta och sedan får vila lite i folie, det behövs bara ett par minuter för att få dem klara
Har sett recept och varianter på detta lite här och var, så det är inte bara jag som går igång. Sedan kryddas de och rostas i ugnen tills de får fin färg och knaprigt skal
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.