Kassler med ananas
Milda.se
Milda.se

Kassler med ananas

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • ½ purjolök
  • 2 dl ris
  • 2½ dl vatten
  • salt
  • 2½ dl Milda Mini Mat 7 %
  • 200 g ananas i ringar
  • 1½ krm ingefära
  • malen
  • 1½ msk fransk senap
  • ½ krm svartpeppar
  • malen
  • ¾ dl riven ost

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225°C. Ansa, snitta, skölj och skiva purjolöken.

    Varva purjolök och ris i en ugnssäker form. Strö över salt. Häll på vatten och 1½ dl Mini Mat, täck forme med folie.

    Sätt formen i mitten av ugnen och ugnskoka riset ca 45 minuter. Skär kasslern i skivor. Låt ananasringarna rinna av och halvera dem.

    Blanda resten av Mini Mat, ingefära, senap och peppar. Ta ut riset ur ugnen. Öka ugnsvärmen till 275°C.

    Skiva kasslern och lägg den på risbädden och lägg ananasen ovanpå. Häll över Mini Mat blandningen. Strö över osten.

    Gratinera rätten i mitten av ugnen ca 15 minuter. Servera med en fräsch sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.