Fylldkycklingfilé. Jag fick en hel del uträttat och både smått och gott fick följa med hem. Nu tänkte jag bjuda på ett kycklingrecept med smarrig fyllning som jag lagade ikväll
En lätt sommarmiddag med kyckling, kall basilikasås, färskpotatis och grön sparris. Blanda i lite mjölk till lagom konsistens och smaka av med salt och peppar
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylldmed parmalindad kycklingfilé som jag fylldemed parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Tryck till lite lätt i mitten längs med alltihop och lägg i fyllningen. rejät med persilja. Ta en kniv och lägg den på tvären över vitlöksklyftornaoch tryck till
Kall sås med parmesan, vitlök, citron ochbasilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citron ochbasilika (se här)
Här är recept på Helstekt fläskfilé fylldmed salami, parmesan, basilikaoch italienska kryddor. Idag vill jag bjuda er på en smarrig fylld fläskfilé som vi åt till varmrätt på Påskafton
Vispa ihop grädde, vinäger, fond (ochvitlök) i en kastrull. Vitlöken i såsen kan du utesluta. Lägg salviablad på ena sidan av kycklingfiléernaoch klicka ut blandningen med crème fraiche och ost på den andra
Köttet är platt fyllningen påbörjad med skinka, mozzarella och (tyvärr) torkad basilika. Men om du skär med kniv igenom filén på längsen utifrån och in så kan det gå
Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöksoch persiljesås. Att lyxa till tillbehören man äter till maten är värt så mycket ochmed enkla metoder och knappt nåt jobb får du dundergoda ugnsbakade potatisklyftor
Imorgon bjuds det på rester från dagens middag som bestod av baconlindad fläskfilé och blomkålsmos. Gör ett djupt snitt i fläskfilen och fyll den med en blandning av persilja, vitlökoch smör kryddad med salt o peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.