Täck över med bakduk och låt jäsa en timme på dragfri plats. Tillsätt olja och honung, nyponmjöl, chiamjöl, hampafrön, pumpakärnor, canihuafrön samt russin och berberis, och kör igång maskinenpå lågt varvtal
Det passar lika bra för halvkrassliga och orkeslösa pensionärer (läs Kjersti) som för växande barn och raska gymmande ungdomar som behöver fylla påmed extra energi
Blanda ihop hampamjöl, rårismjöl, teffmjöl, salt och husk och tillsätt lite i taget. Jag inleder årets brödbak med ett innehållsrikt, smakrikt och supersupernyttigt bröd som är fullt av vitaminer, mineraler, spårämnenoch goda fettsyror
Där finns många av mina bästa recept påglutenfritt bröd, både till vardags och till fest. Jag har fått en del frågor från läsare som undrar vad de ska göra av all zucchini som frodas i grönsakslanden, så idag får du tips på hur du gör ett riktigt saftigt formbrödmedden goda grönsaken
Smörgås av mitt ljusa formbröd (som jag också bakade igår, och som kommer påbloggenenderadagen) med rökt kalkon, röda mangoldblad, tunnskivad kokt rödbeta (hyvlad med osthyveln) och gurka (ävenden hyvlad med osthyveln)
Dressign - rör ihop och smaka av. Jag känner att jag vill dela med mig om hur lätt det är att variera vegobiffar smakmässigt, hur enkelt det är fixa och hur gott det blir
Stjälp ur brödet ur formenoch knacka på det på undersidan. Här kommer det senaste tillskottet i brödarsenalen, ett mörkt och härligt, glutenfrittformbröd som är jättegott
Koka pastan enligt anvisning påförpackningenoch låt rinna av. Har man inte tillgång till färsk sparris, så är det praktiskt att ha ett paket fryst sparris på lut i frysen också
I julas var vi i norrland, ochäven om vi hade en mysig och härlig jul (förutom ett skadat finger med akutmottagningsbesök som följd) så känns det verkligen i orken
Häll upp smeten i en brödform med ett bakplåtspapper i. The post Mjukt bröd bakat på kokos – och bovetemjöl (glutenfritt) appeared first on Hur bra som helst
Inspiration till det fick jag när vi var på resturang Sjögräs i Stockholm, och jag fick ett så gott, mörkt bröd från Friends of Adam som jag tror var ett bikarbonatbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.