Ända sedan i somras när vi var i Paris och åt macarons nästan dagligen bestämde jag mig för att jag måste prova på att baka dessa mytomspunna små kakor
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Vi börjar med receptet på vitvinsglöggenmed saffran. Efter en noggrann överläggning med den trevliga damen på Systembolaget kom jag hem med de här två vinerna, som jag vet sedan innan smakar bra även utanför glöggsammanhang
Dra av bakplåtspappret från plåten och låt macaronsen stå och svalna. Om du vill färga din macaronssmet så skall du göra det nu, tänk på att när marängsmeten vänds ner så ljusnar smeten betydligt
Färga ena delen rosa och smaksätt andra med lite vaniljpulver om du vill. De sprack lite runt kanterna, blev inte helt släta och så fick de inte riktigt den fina "foten" macarons egentligen ska ha, men det är svårt det här medmacarons
Yacónkräm med lime ochvanilj, toppad med frukt & bär. färska jordgubbar med strimlade myntablad, färsk mango eller papaya i tärningar, kanske tillsammans med passionsfrukt
Varm Vit Choklad medVanilj, Karamellsås och Rom. Värm mjölken tillsammans med kanel ochvanilj. Och om du är sjuk, som jag, så är det helt okej att toppa chokladen med både vispad grädde och marshmallows
Mörka färger kräver mycket mycket pigment, och här vill jag verkligen framhålla nyttan med färgpasta (geléfärger) till skillnad från flytande färg (karamellfärg)
Rör i vaniljsockret. Skålla, skala och kärna ur persikorna. Blanda persikorna och vinet i en kastrull och sjud under lock i 3-4 minuter. Tillsätt syltsockret och koka i ytterligare 2-3 minuter. 1 dl vitt vin. 2 tsk Dansukker vaniljsocker
8 msk vitt vin. 2 tsk vaniljsocker, mitt egna. Skala päronen och tag bort kärnhuset, dela dem i mindre bitar, koka dem i vinet ca 25 -30 minuter på låg värme, tillsätt syltsockret, limesaften, vaniljsockret samt lakritsextraktet. Koka upp och låt koka 2 min. 8 msk vitt vin. 2 tsk vaniljsocker
Rör i vaniljsockret. Skålla, skala och kärna ur persikorna. Blanda persikorna och vinet i en kastrull och sjud under lock i 3-4 minuter. Tillsätt syltsockret och koka i ytterligare 2-3 minuter. 1 dl vitt vin. 2 tsk vaniljsocker
En vecka över tiden kom hon med buller och bong. Garnera med resterande hallon. Kändes inte som det var länge sedan vi mitt i natten for i ilfart genom Kalmars gator mot rödljus och stopplikt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.