Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form. Vispa smör och socker fluffigt. Blanda kakaon med lite varmt vatten, ca 1 tsk eller 2, och rör till en jämn smet
Tårtbotten. Vispa äggen skummiga (ca 8 minuter), tillsätt socker och vispa ytterligare ett tag. Rör försiktigt ner mjöl, malda hasselnötter, riven choklad och bakpulver
Budapesttårta. LillPrinsen fyllde ju 20 år i söndags och självklart så firade vi med massor av gofika. Budapesttårta var en av godsakerna och om du vill så får du gärna låna mitt recept på den, läs nedanför bilden
Budapestbakelsen förknippar man kanske mest att den rullas ihop, precis som en rulltårta. Men man kan också baka ut den som en rund eller fyrkantig tårta om man vill ”trixa” till det lite
Riv mandelmassan i en skål och rör i äggen ett i taget. Sikta i kakaon och blanda till en smet. Kläm fast ett bakpapper i botten på en form med löstagbar kant
Här kommer ett tips på en mumsig chokladtårta med mycket chokladsmak, perfekt om man älskar choklad. Använde den här chokladkrämen till att bre ovanpå och runt chokladtårtan
Det bjöds på en smarrig Hallon- och chokladtårta, som man helt enkelt förbereder innan, och den ska bara tas upp från frysen, när man sätter sig och äter varmrätten
Chokladbotten. Sätt ugnen på 150 grader. Klipp ut bakplåtspapper enligt 2 bottnen på en 24 cm rund form med löstagbar kant, lägg på cirklarna och smörj riktigt (med smör), lägg åt sidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.