Ett indiskt flatbröd som du gör i stekpannan. Vegetarisk lunchmat i Gujarat, Indien. Chapati i mitten. I veckan gjorde jag channa dal som ni kan läsa om på bloggen
Servera med indiskt bröd som naan eller roti eller kokt ris. Saag är nordindiska curryrätter som baseras på gröna blad som spenat eller senapsblad, men ibland också andra gröna grönsaker som broccoli
Att laga Indisk mat tycker jag är fantastiskt roligt och inte minst lika gott. När vi var på Taste of Stockholm åt vi vegetariska samosas hos Indian garden som var jättegoda, så vi bestämde oss för att prova göra våra egna
Vilken härlig helg vi har haft. Vädret har varit helt underbart. Igår hade vi så varmt och soligt vilket jag inte trott med tanke på att den första snön kom till oss i torsdags
Biryani är en risrätt full med härliga indiska smaker som kan göras på många olika sätt. Rätten kommer ursprungligen från Persien (nuvarande Iran) och den kom till Sydasien tillsammans med persiska hantverkare och andra resenärer för många herrans år sedan
För att bryta av lite så ni inte blir helt utmattade av mitt tjat om den delen av mathimlen som ramlat ned i Skåne, så bjuder jag på lite av min mathimmel
En värmande och god vegetarisk soppa som är billig och mättande. Denna gången var det min man som gjorde den och han gillar stark mat, jag gillar lagom stark mat, det ska gå och äta
Vissa kan bli lite fundersamma när de ser ett indiskt curryrecept utan ”currykrydda”, men sanningen är att det i Indien inte finns en krydda som heter ”curry”, istället blandar man till curryn själv med olika sorters kryddor
Igår var det dags att testlaga nästa indiska maträtt från loppisboken Hurry Curry, en vegetarisk rätt som inte gick hem hos den yngre generationen här hemma (har visst inte lyckats med mina egna råd och tips kring att få barnen nyfikna på nya smaker, som jag bland annat tar upp Här ) men vi vuxna gillade dock den annorlunda söt/starka kryddningen