För det är så man gör, eller hur, om man inte köper den färdigkokt. Som kock måste man provlaga allt och förra året bestämde jag mig för att kokahummer
Koka upp vatten och salt i en stor kastrull. Låt koka de stora kräftorna i 8 min. 1 kg havskräftor. Lägg i kräftorna och se till att dom täcks med vattnet och fort på med locket
Två stycken burkar fyllda med guld från havet kan senare bli en härlig soppa eller en läcker sås. Extra duktiga, då vi sparade alla kräftskal som kokades ihop till en ljuvlig fond idag
Du får dem i munnen, sedan är det fritt fram att välja om du hatar det eller älskar det. Ostron är en blixt av renhet, räkor underbara med sin rustika enkelhet, hummern rik i både kött och smaker
koka sakta tills nästan all vätska kokat in. Brosme (Norska) eller lubb (svenska) är en fisk i lake-familjen och har en smak som påminner om hummer, det är en ytterst god matfisk och kan rekommenderas till alla tillfällen
Hummer, havskräftor och räkor på en isbädd talar för sig själv. 1st Nykokt hummer, delad6st Havskräftor250g RäkorCitronDillvippaKrossad is till uppläggningen. 1st Nykokt hummer, delad. 6st Havskräftor
Först firade vi hemma hos Carina och Affe med Ankis familj, inte någon större skara är vi - varken där eller hemma hos Håkans familj - men i år utökades skaran av en strandsatt kompis till Freddy, ett mycket trevlig inslag
Hummern får inte koka, då blir den lätt seg. Koka upp vatten och lägg i tomaterna. I helgen hann jag även med det sista (eller första, beror på hur man ser på det) julfirandet för den här gången
så snälla maila mig eller lägg in en kommentar på ert favoritrecept. I förra veckan innan premiären för vår ONSDAGSPASTA, slängde jag ihop en liten aptitretare, som blev grymt goda
Slå på grädde samt fond och låt koka ihop lite. Och vilken en läcker färg fru Hummer har. Mera festmat på agendan och denna gång prövade jag gratinera en hummer och redan bara äventyret att klyva och rensa den är nästan en hel historia i sej, men den tar jag inte nu
Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar. Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö
Täck med vatten och koka upp under lock. Eller låt svalna i vattnet. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.