Vi helstekte en fläskfilé i ugnen, den fick puttra i en sås på grädde, lök och champinjoner och mot slutet av stektiden fyllde vi köttet med salami och cambozola
Sätt på ugnen på 200º. Blanda blandfärsen med aromatkryddan. Forma färsen till två "fläskfiléer". Frys in i tre timmar eller blanda och frys in när du t ex köpt färsen, tag upp tre timmar innan du skall tillaga maten
Lägg i köttet och låt puttra på svag värme 3-5 minuter, bara så att det blir varmt. I min lilla gula receptbok med favoritrecept skrivna för hand finns det här receptet som jag nallat av min mamma
Lätt och gott att slänga ihop. Pröva att variera kryddningen själv, tillsätt vitlök, byt ut chipotlepastan mot sambal oelek, ja det mesta är möjligt faktiskt
Hela världen är vacker och vit och jag njuter av varje steg jag tar utomhus. Som ett snällt Narnia och det enda jag egentligen önskar mig är en ledig dag till som jag bara kunde strosa i skogen i det vackra vita
Stick in de lättkokta broccolibuketterna bland köttet. Bred ut blandningen över köttet och broccolin. Här kommer en rätt som bl a får tillhöra kategori ‘Fredagsmat’