Enkel tacopaj. Pajdeg. Kavla ut till en rundel som täcker en pajform (pajskal behöver ej förgräddas). Lägg den tacokryddade köttfärsröran i botten av pajskalet, fyll på försiktigt med äggstanningen
För ett par helger sen va jag på tjejkväll och då bjöds det på denna pajen. Pajskal. Under tiden smeten svalnar blandar du ihop alla ingredienser till pajdegen och tryck ut i en pajform
Lägg kyckling och grönsaker i pajskalet. ca 4-6 portionerPajdeg3 dl vetemjöl125 g smör2-3 msk vattenFyllning2 stora kycklingfiléer1 msk smör1/2 tsk salt1/2 krm svartpeppar1 liten purjolök1 röd paprika1 gul paprika2 msk smör2 tsk curry3 ägg2 1/2 dl matlagningsgrädde1-2 tsk sambal oelek1 dl riven lagrad ost, t ex prästostHacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga pajbotten och förgrädda den ca 10 min
Hacka löken och bryn den och färsen och tillsätt taco mixen och övriga kryddor med tomaterna och vattnet och låt puttra i ca 30 minuter tills vätskan kokat bort och låt svalna
Smörj pajformen med olja och strö mannagryn i. Kavla ut och lägg den i pajformen. Lägg skaldjuren och ostbitarna i pajskalet och häll över äggstanningen
Häll blandningen i pajskalet. Pajdeg. Tryck ut degen i en pajform (24 cm i diameter). Förgrädda pajskalet i ugnen cirka 10 minuter. Grädda pajen i cirka 25 minuter tills den har stelnat
För någon vecka sedan gjorde vi en lite annorlunda paj, nämligen en med smak av fajitakyckling. Den klår nog inte min kyckling- och baconpaj som du hittar HÄR men denna var också god och roligt med lite variation ibland
Återigen aubergine och återigen paj. Under helgen som var kom jag över ett pajrecept som innehöll aubergine, feta och soltorkade tomater och blev såklart väldigt läskad att testa