Denna variant av potatisgratäng är med skinka. Potatisgratäng är en rätt man kan göra varianter på och det blir ofta toppen gott då de är mycket grädde och goda potatisar
Servera med sallad. Blanda smör, mjöl och vatten i en matberedare - tryck ut i pajform, nagga i botten, sätt smala remsor med aluminiumfolie längs insidan på kanten (så den håller formen lättare vid gräddningen) och ställ kallt i kylskåp ca 10 min
Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet (ett knep jag lärde mig av Jamie Oliver i ett av hans första program) så går det lättare att hacka och använda vitlöken
Lägg de i en stor kastrull tillsammans med mjölk, grädde, lök, pressad vitlök och salt. Potatisgratäng är nog det bästa tillbehöret jag vet till en bit kött
Hur mycket mjölk man behöver späda med beror också på hur vattnig den potatissort man använder är. Det drar ur stärkelse och leder till vattnig potatisgratäng istället för krämig
Receptet på griljering med ströbröd kommer från ICA, blev så sugen på att testa då det var honung i, och det blev den godaste griljeringen någonsin, lätt smak av det söta mot det salta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.