Han utgick från detta recept, men la även till broccoli, parmesan och vitlök. Robban lagade denna gratäng innan jag börjat med LCHF och den var verkligen himmelskt god
Blanda Cantadou-ost, creme fraiche och grädde i en kastrull. BROCCOLIGRATÄNG med BACON och KÅLRABBI lchf(4 port + 2 matlådor)2 stora stånd broccoli1 kålrabbi2 paket bacon1 dl riven ost1 ask Cantadou 4-pepparca 2 dl creme fraicheca 3 dl gräddehimalayasaltcitronpepparMedelhavsmix (Kryddhuset)Svartpeppar1. Häll såsen över grönsakerna i formen och gratinera i 175 grader ca 20 - 30 minuter
Idag bestämde jag mig för att färdigställa receptet med ugnspannkakan. Ugnspannkaka LCHF. Jag har fått en hel del frågor på hur jag gjorde den men jag var inte riktigt nöjd med det tidigare receptet så nu var det dags att laborera lite till… o dessutom hade vi ingen lunch så det var lägligt
Grädda gratängen i nedre delen av ugnen i cirka 30-35 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj broccolin, skala stjälken med potatisskalare och skär bort den nedersta biten
Eftersom Peter och jag inte gör det (= total idétorka för min del) så tog jag hjälp av andra matbloggare för att hitta ett par trevliga recept som passade oss alla
Recept. 2-3 msk creme fraiche. 2-3 msk creme fraiche. Jag fick ju en lökhackare av mistern för ett par år sedan, den är minst sagt praktisk när man ska göra stroganoff
TwitterFacebookTumblrE-postGillaGilla Laddar. Här kommer självklart receptet på godbiten. I originalreceptet skulle 3 ägg knäckas ner i bechamelsåsen men jag avskyr äggstanning så vi undvek det och lade till ost istället. Rosta i ugnen tills att de är gyllenbruna (i ungefär 25-30 minuter)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.