Kött

Kött

  • 12 Recept
Godaste köttbullarna

Godaste köttbullarna

Förma till köttbullar och stek i smör i en stekpanna runt om. Förma till köttbullar och stek i smör i en stekpanna runt om
Älggryta med Rödvinssmak

Älggryta med Rödvinssmak

Bryn köttet lite i taget i en stekpanna och lägg över i en gryta, gärna gjutjärnsgryta. 0,8-1 kg grytbitar av älgkött (rådgjur, hjort, nöt fungerar bra). 0,8-1 kg grytbitar av älgkött (rådgjur, hjort, nöt fungerar bra)
Kycklingpaj med chorizo och svarta bönor

Kycklingpaj med chorizo och svarta bönor

Pajdeg. 1½ dl vetemjöl. 1½ dl dinkelmjöl, fullkorn. 125g smör. 1-3 msk kallt vatten. Blanda mjöl och smör i en matberedare (eller för hand i en bunke), tillsätt vatten och blanda tills det blivit en jämn massa
Potatis och skinkgratäng nr 2

Potatis och skinkgratäng nr 2

ca 8 st medelstora potatisar,1-2 st gula lökarCa 300 g rökt skinka ½-1tsk salt1 krm svartpeppar½ tsk timjan½ tsk pizzakrydda2 dl créme fraiche1 dl mjölk1 msk kalvfondev 1 äggostSätt ugnen på 225º
Vitlöksdoftande Kycklingfiléer

Vitlöksdoftande Kycklingfiléer

4 port. 4 Kycklingfiléer. 5 dl vatten. 1 hönsbuljongtärning. 1½ msk soja. 3 msk balsamvinäger. 2 pressade vitlöksklyftor
Mumsig köttgryta!

Mumsig köttgryta!

Bryn köttet i en stekpanna och lägg sedan över i den kokande vätskan. Fräs svampen i smör och lägg sedan svampen i grytan när köttet och rotfrukterna är klara
Thailändsk fläskfilé

Thailändsk fläskfilé

Skär köttet i två cm tjocka skivor. Lägg i köttet och låt grytan koka upp. 1 köttbuljongtärning eller 1 msk kalvfond. Stek köttet i smör i en stekpanna, ca 3 min på varje sida. 1 köttbuljongtärning eller 1 msk kalvfond
Enkel korvstroganoff

Enkel korvstroganoff

300g Kryddig korv med hög kötthalt (rekommenderar munzerts choritzo korv 95% kötthalt, finns på Willys). 300g Kryddig korv med hög kötthalt (rekommenderar munzerts choritzo korv 95% kötthalt, finns på Willys)
Moussaka

Moussaka

Köttfärssås. Täck med hälften av köttfärssåsen. Lägg på ett nytt lager med aubergine och sedan resten av köttfärssåsen och sen sista lagret med aubergine
Porterstek nr 2

Porterstek nr 2

Låt köttet svalna i skyn. 1,5 kg kött av fransyska, innelår, högrev etc, av älg eller nöt. 2 st köttbuljongtärningar. Lägg i köttet och sjud under lock i 30 min, vänd på steken. Låt sjuda ytterligare i ca 1½ timme eller tills köttet är 70 grader. 1,5 kg kött av