Mina favoriter

Mina favoriter

Mina favoriter
Gravad lax smaksatt med dill och cognac

Gravad lax smaksatt med dill och cognac

Man behöver inte alls vara utbildad kock för att grava lax. Dock krävs är ett bra grundrecept och lite planering eftersom processen tar ca 3 dagar
Lime- och chiligravad lax

Lime- och chiligravad lax

Ta bort alla ben på laxen men låt skinnet sitta kvar. Blanda salt, socker och peppar. Gnid in fisken med blandningen
Gravad lax

Gravad lax

 Jag gillar när laxen är lätt gravad, om du vill ha den hårdare gravad så dubbla salt och sockermängden och låt den ligga lite till
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

Tillagning kokt torsk. Lägg torsken i en kastrull och häll i vatten så att all fisk täcks av vattnet. Om man använder torskfiléer lägger man i dem hela i kastrullen, använder man djupfryst torsk kan man dela "fiskblocket" i fyra delar innan man lägger ned fisken i kastrullen
Blinier. Ryska boveteplättar.

Blinier. Ryska boveteplättar.

Blinier (Ryska boveteplättar) under "Maslenitsan". Maslenitsa, ("smörveckan"), också känd som bland annat pannkaksveckan är en rysk religiös och folklig högtid

Äppelmust på gång

Äppelmust to be – Snart har vi egen äppeldricka. Vi har två äppelträd i vår trädgård och båda två ger bra med frukt
Glutenfri äppelkaka med kokos

Glutenfri äppelkaka med kokos

Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Äppelpaj med knäcksmak

Äppelpaj med knäcksmak

Sätt ugnen på 200 grader. Skala äpplena och skär dem i lagom stora klyftor. Lägg dem i en smörad pajform, ca 25 cm i diameter
Glutenfri äppelkaka med kokos

Glutenfri äppelkaka med kokos

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en rund form, ca 23 cm i diameter, med avtagbar kant. Strö rörsocker och kokos i formen
Björnbärsmarmelad

Björnbärsmarmelad

I år fick vi mycket björnbär på busken och jag hade lite svårt att hitta nåt kul att göra med dem. Som tur var fick jag ett tips från Anni i den här matbloggen