Ochjag tycker vi kickar igång den här veckan utan krusiduller, utan pang på med en riktigt fikahit. Men ärligt hur mysigt är det inte att sitta inne och fika med en attans massa tända ljus och en sprakande brasa allt medans regnet smattrar mot fönsterrutan, alltså jag får lätt julvibbar, det är bara julmusiken som fattas typ
Den som vill kan reda av grytan med två-tre teskedan maizena utrörda i lite vatten. Åratal av träning i att memorera ingredienser och deras mängder och antal räddar mig än en gång
Jag kämpade många år för att få komma tillbaka och göra det jag älskade mest av allt. Hela champinjoner på burk, lite olivolja, lite äppelcidervinäger, persilja och vitlökKikärtor, lite olivolja, salt o masor av chili con carne krydda - smakar precis som chilinötterMajs och ärtsallad
Jag får dessutom lite mysiga barndomsvibbar av den, eftersom vi odlade egen majs på missionsstationen i Kongo där jag växte upp, och där vi ofta åt majs i olika former
Jag äter alltså gärna paleokost (och väljer gärna Primaten som lunchställe när jag är på stadsbesök), även om jag också bjuderpå annat, både på bloggen och i verkliga livet
När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls med vitlökssmör eller bregott och flingsalt…
När jag ändå var igång och mixade ihop en rosaskimrande och läskande glass av jordgubbar och banan, passade jagpå att testa en ny idé med mango och kokosgrädde, vilket visade sig bli en krämig och lagom söt solgul historia
En klassiker - Gondolen i Stockholm Som minne från den stunden bjuderjag idag på en min version av klassisk Wallenbergare, med ett recept  inspirerat av en annan legendar Werner Vögeli
Klockan är tvåpå natten ochjag är fortfarande vaken… Har testat att räkna får men till slut så bestämde jag mig för att det vara lika bra att gå upp för det blir nog ingen sömn inatt
Enkel och snabb tomatsalsaTärna två kvisttomater eller motsvarande mängd körsbärstomater (jag använde Romanticas körsbärstomater på kvist som jag nästan är beroende av
Jag blandar gärna ut lite ost med tomathacket och låter den vila på lut ett tag vilket gör att vätskan från tomaterna rinner bort och inte sabbar krispigheten i toasten
Nu funderar jagpå andra sorters starksprit som skulle kunna fungera bra tillsammans med choklad. Första gången smaksatte jag den med cognac och kaffe, men till min födelsedagsbuffé ville jag pröva att kombinera kaffe med mörk rom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.