Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den. Gnid in hela lammsteken med smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti
Krydda lammsteken runt om med salt och peppar. 6-8 portioner. 1 kg lammstek. Tillaga långsamt på 125 grader i ca 1,5-2 timmar. 2016-03-20 @ 20. 6-8 portioner. 1 kg lammstek
-) Lammbog är fantastiskt gott att tillaga, kolla tex in det HÄR receptet. en lammstek. Gör små hål med kniven i lammsteken och kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
Smakrik och god lammstek, sås och klyftpotatis - ljuvligt gott. Under påskhelgen lagade jag en fin lammstek som marinerades ett dygn före tillagning i ugn
Det blev långlagad lammstek igen och den här veckan gjorde jag den i form istället för gryta. Till lammsteken serverade jag en bönsalsa på de svarta bönor som jag glömde förbereda i tid för att kunna lägga i min gryta Smokey Chicken Gumbo
Så förra söndagen provade jag att laga lammstek, på bog. Lammstek på bog , 2 portioner. ca 6 stora Maris Piper-potatisar, skalade och halverade. 2 msk gås- eller ankfett. Baka i 175-200 C ugn i ca 35 minuter eller tills gyllenbruna och krispiga. 1-2 tsk oxfond. Låt reducera (koka ned) i 5-10 minuter. lammbog, lammstek, rödvinssås med karljohan, roast potatoes, saftig stek 4 rosmarinkvistar 2 vitlöksklyftor, hela. 2 msk gås- eller ankfett. 1-2 tsk oxfond
½ eko-citron. Här kommer en fransk lammstek där citron, örter och vitlök piggar upp köttet – så gott att det inte alls behöver vara påsk eller oktober för att kasta sig iväg till köttdisken och rycka till sig en bit urbenat kött
Tillsätt citronskal och -saft, rosmarin, buljong och rotfruktstärningar. 800 g lammstek benfri. 1800 g lammstek benfri 1 citron 4 klyftor vitlök 0,5 msk olivolja salt svartpeppar 1 tsk torkad rosmarin (eller en kvist färsk) 3 dl köttbuljong 1 bit kålrot 1 bit rotselleri 2 morötterTvätta och torka citronen. När köttet är klart ska det ha en innertemperatur på 70-72° för rosa kött och 77° för genomstekt
Lammstek. Sätt in lammsteken i ugnen från 1 till 2 timmar beroende på storlek. Låt alltid lammsteken vila minst 20 minuter, gärna inslagen i folie, innan du skär upp den. Baka i ca 35-40 minuter tills potatisen är mjuk och översta lagret lätt brynt 1,3 kg lammstek utan ben (cirka 1,8 kg med ben). 4-5 vitlöksklyftor (kan uteslutas). 1-2 vitlöksklyftor. Lammstek1,3 kg lammstek utan ben (cirka 1,8 kg med ben) 4 msk olivolja Salt svartpeppar, nymalen 4-5 vitlöksklyftor (kan uteslutas) Några kvistar timjan eller rosmarin. Pommes Boulangère1 kg mjölig potatis 80 g smör 2 gul lök några kvistar färsk timjan 1-2 vitlöksklyftor 1 l buljong
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. God morgon. Idag börjar vår helg. Benjamin har jobbat eftermiddag så han är ledig på fredagar vilket betyder att vi tar helg lite tidigare
Till påsk köpte även jag mig en lammstek. -)När steken började nå 60° (för kunna vila en stund innan den skärs upp) , så grillade jag lite squash, paprika och halloumi (äkta cypriotisk ska det vara
-). ) ”Degen” är lätt att röra ihop, ingredienserna brukar finnas hemma och faktum är att den till och med blir lite så där lagom seg som pizzadeg ska vara, och inte alls så ”kort” i konsistensen som LCHF-bröd brukar bli
Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLaga i 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och lite portvin och koka/reducera en bra stund
Fluffiga tekakor (ca 15-20 st beroende på storlek). 12-14 dl vetemjöl special. Lägg dem åt sidan och låt de jäsa i ca 5-10 minuter. Grädda tekakorna i mitten av ugnen i ca 6-8 minuter i 225 graders värme. 12-14 dl vetemjöl special
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.