Koka upp grädde, socker och vaniljstång med frön. Garnera med jordgubbar. 5 dl vispgrädde 2 msk strösocker vaniljstång 50 g vit choklad gelatinblad 1 dl flädersaft Garnera med jordgubbar
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker, vaniljstång och frö och låt dra i 10 minuter
Snoppa jordgubbarna, lägg dem i en mixer tillsammans med citronsaft och ingefära, mixa. Häll vatten och socker i en kastrull, koka upp och koka ca 10 minuter på låg värme
Ett underbart tillbehör i efterrättsväg är jordgubbssås. 250g frysta (eller färska jordgubbar2 dl vatten1 dl sockerLägg alla ingredienser i en bunke och mixa det slät med stavmixern eller i en blender
Tänk på att om du gör efterrätten dagen innan, vilket går kanoners bra att göra, så täck formarna med ett bakplåtspapper så undviker du risken att det ska bli en tråkig hinna på pannacottan som det kan bli om den får stå för länge
Lägg gelantinet i en bunke med kallt vatten. Jordgubbssås. Eftersom det blir skummigt när man kör med mixer, så kan du ta såsen från värmen och röra i den en stund så försvinner skummet
Fyll på medjordgubbssås. Sommardesserter kan det gott vara säsong för året runt, för även när det inte är sommar är det hälsosamt att påminna sig med de intryck man har att ta till
En saftig chokladbotten med jordgubbsmousse, fläderpannacotta och italiensk maräng. Jag hällde också lite jordgubbsmousse och fläderpannacotta i små silikonformar för att kunna lägga dem ovanpå tårtan som fin dekoration
Täck med rikligt med vatten. Häll upp jordgubbssåsen på ris à la maltan. Skölj av noggrant i ett durkslag/trådsil med ljummet vatten så det rödaktiga blötläggningsvattnet försvinner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.