Linsgroddar går att köpa men jag groddar själv. Och sydfisk har dom godaste fisken. i allt i salladen utom grönkålen, låt den ligga och marinera i 15 minuter. i allt i salladen utom grönkålen, låt den ligga och marinera i 15 minuter
Sist Johan var och hälsade på mig tog vi bilen till Ica Maxi och shoppade loss. varmrökt lax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Jag hatar när det är skitigt hemma och jag får nästan ångest när man kommer hem och det ligger kläder överallt, hundleksaker utspritt på golvet, disk från alla matlådor i diskhon, ja ni förstår kanske vad jag menar
500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås
Skala och skär sötpotatisen i stavar. Skär zucchini och paprika i större bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja, salta och peppra
Ta upp laxen ur formenoch rör ner hackad dill och rom i såsen. Då var det måndag och vardag igen. Lägg tillbaka laxen i formenoch servera med t ex kokt ris och kokt broccoli och gröna bönor
Ett enkelt och mycket gott recept som vi säkerligen kommer att göra många gånger framöver. Blanda samman yoghurt, fetaost, persilja, dill och pressa ner vitlöken
Riv sedan parmesan och strö över det mesta men spara lite grann till att lägga på toppen. Täck bottnen på en djup ugnsfast plåt med färsk spenat, du får känna av hur mycket du vill ha personligen men tänk på att den sjunker ihop väldigt mycket när den tillagas
Gjorde en lax och räksoppa idag och den blev riktigt god. Skala räkorna och spara renset. Värm upp en kastrull och fräs den finhackade löken och vänd ner i pannan och pressa ner vitlöken
Idag blev det varmrökt lax med färskpotatis, kokt sparris och en romsås till middag. 2 dl creame fraiche (34%)½ hackad gul lök½ burk röd rom (40g)Rör runt och låt stå kallt innan servering
Hacka tomater och oliver, blanda med fetan. Salta och peppra laxen, fördela fetablandningen i snitten. Klipp lite färsk timjan över och servera med en gryn- eller bönsallad
Ansa och skär purjolöken i tunna skivor och lägg i en ugnsform. Blanda crème fraiche, grädde, dill, finrivet skal från apelsin och citron samt apelsinsaft i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.