Smula jästen i en bunke. Ljumma mjölken och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt flytande margarin, salt, sirap, brödkryddor, havregryn, rågmjöl, vetemjöl och bakpulver
Idag gjorde jag scones efter Leila Lindholms recept. Dom blev jättegoda. 6 scones7 1/2 dl vetemjöl1/2 tsk salt1 1/2 tsk bakpulver1/2 dl råsocker125 g kallt smör1 ägg2 dl mjölkÄgg och råsocker till penslingGÖR SÅ HÄR
Måndagsfrukosten bestod av dessa frukostbröd med havre. 16 st5 dl fiberrikade havregryn50 g jäst2 dl grovt rågmjöl1 dl rågkross1 dl linfrö2 tsk salt7 dl vatten eller mjölk2 msk oljaca 8 dl vetemjölGÖR SÅ HÄR
Det här brödet blev väldigt syrligt och gott. Gjord på en fördeg som stått i rumstemperatur 1 dygn. Brödet har bra struktur då det innehåller både havregryn och havrekli
Här kan man iallafall inte säga att man inte har tid att baka för dom här tar verkligen ingen tid alls att göra, det är billigt med ingredienser man ofta har hemma och det är fruktansvärt gott
En värmande och god vegetarisk soppa som är billig och mättande. Denna gången var det min man som gjorde den och han gillar stark mat, jag gillar lagom stark mat, det ska gå och äta