Äppelpajmed smak av nötter, kardemumma ochkanel Ingridienser. Mixa sönder nötterna och blanda dem med mjölet, havregrynen, sockret, kryddorna och bakpulvret i en skål
Låt pajen svalna lite och servera med vaniljsås eller vaniljglass. Klyfta äpplena i jämnstora bitar (jag skalade dem inte, tycker det ser fint ut med lite röda inslag i pajen), lägg dem i en skål
Tärna smöret och nyp ihop det med mjöl och socker till en smuldeg. Om ni en gång äter äppelpajmed lite flingsalt på toppen kommer ni aldrig att vilja vara utan det
Kryddat med kardemumma, kaneloch vanilj. När kanterna är jämna och fina naggar du den lite i botten med en gaffel och låter den sedan stå i kylen ytterligare ca två timmar
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Pudra dem medkanel. Det blev en LCHF äppelpajmed en hemmagjord variant på vaniljsås. kanel. Men vi två vuxna som gärna äter sockerfria alternativ tyckte att den funkade och vi åt glatt upp det vi hade på tallriken
Efter det är det ‘Kockarnas kamp’ och TV-kvällen avslutas med ‘Hela Sverige bakar’. Härligt med torsdag -för det innebär att det är fredag i morgon, tjohooo
Smaka av medkaneloch kardemumma till önskad smak. Igår var mammas och Angelicas sista dag här i Göteborg innan de idag satte sig på tåget hem igen, så därför myste vi till det lite extra igår kväll medäppelpajoch hemmagjord, kallrörd vaniljsås
Klassisk äppelfyllning medkaneloch socker till, blir det bättre. Kanel efter tycke och smak. Häromkvällen satt jag och funderade på vad jag skulle kunna hitta på med alla fina äpplen jag har hemma och då slog det mig hur mycket ni tidigare gillat min ”Micro-kladdkaka” - varför inte göra en mini-äppel-Micro-paj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.