En budapeststubbe. Budapeststubbe. Tjingeling. I helgen fick jag ett riktigt sug efter att baka. Det hör förvisso inte till ovanligheterna men det brukar sluta i nån muffinsvariant, småkakor eller någon kladdkaka
En försvinnande god klassiker. Den lätta och nötaktigt söta marängen skapar en smaksynfoni tillsammans med fluffig osötad grädde och läckert syrliga vinbär, i två färger
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. 2. Blanda första delen av strösocker, med de rivna hasselnötterna och majsstärkelsen i en bunke
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget under vispningen. Hacka nötterna fint eller kör i matberedare, dock ej helt, gott med lite bitar nötter i smeten
Stjälp upp (ta loss från pappret och vänd upp och ner) på ett annat bakplåtspapper/folie. Budapestrulle/Budapestbakelse (6 portioner). 1/2 dl vetemjöl. 1/2 dl vetemjöl
malda hasselnötter (1 1/2 dl). maizena (1/2 dl). Sätt ugnen på 170 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Blanda Strösocker, rivna hasselnötter och maizena i en bunke
Vispa äggvitor på medelhög hastighet och tillsätt 1 dl/90 g socker i omgångar. Blanda mandelmjöl, maizena och 1 dl/90 g strösocker. Spritsa ut smeten på diagonalen över 2/3 av plåten
Recept. Mariamittimaten. ons, 2013-04-24 08. 39. 60min. (4). Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret i en sträle och fortsätt vispa tills det blir en tjock och styv marängmassa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.