1 liten
burk krossade tomater (Mutti) 1 dl stora vita bönor, ekologiska (Zeta)olivolja KRAVflingsaltsvartpeppar, nymalen KRAVoregano, torkad KRAVmassor av färsk koriander*Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna.
Blanda ordentligt och smaka av med havssalt. Mitt bidrag till vår MBT förra veckan var ett gäng pesto- och parmesandressade storavitabönor som blev otroligt goda om jag får säga det själv
Tärnade rödbetor medstoravitabönoroch bladspenat. Riva och blanda i en risotto, tärna och blanda till en sallad med äpple, gurka och getost, skiva en rödbeta och servera till en sojakorv eller vegburgare
Jag har fortfarande inte hittat torkade storavitabönor att koka själv, vilket jag gör med alla andra bönoroch linser jag äter, så jag köper faktiskt färdiga
Passar så fint ihop med brysselkål, storavitabönor, körsbärstomater och purjolök. Dressingen är klar och blandas till sist med kål, bönor, grönsaker, örter och sallad
Fick lite påfyllning av älgkött för ett tag sedan och vad passar inte bättre än att njuta av en mustig viltgryta med lite medelshavstonermedvitabönor, vitlök och raspat citronskal
Lägg i russin ochbönoroch smaka av med salt och peppar. En god mättande paj som med fördel kan gräddas, kylas ned och skäras i fina bitar för att sedan värma upp i micron
Ersätt gärna köttbiten medbönor ibland för glada hjärta och kärl. Att göra vitabönor i tomatsås själv är inte bara otroligt enkelt, det blir också mycket godare, nyttigare och billigare än de köpta varianterna i konservburk
Vitabönormed soltorkade tomater, vitlök och salvia (insalata di fave e salvia). Har du inte redan blötlagt och kokat bönorna så går det naturligtivis lika bra med färdigkokta i tetrapack
Brödet är fantastiskt gott och har ett bra innehåll och det är roligt att se att stora brödtillverkare vågar vara nytänkande när de plockar fram nya produkter
Häll över tomatsåsen i stekpannan tillsammans med köttbullarna. Denna gången (har gjort något liknande innan) gjorde jag köttbullarna extra storaoch kryddade dom med färsk chili, persilja och vitlök – och för att piffa till köttbullarna lite extra tryckte jag in en bit fetaost i dom också - blev riktigt krämigt och gott, så hoppa inte över fetaosten om ni gör detta
Ok, jag har inget vokabulär för att beskriva smaker, dofter och annat som har med mat att göra så håll till godo med beskrivningen av att de smakade "
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.