Jag tycker Raw Food är spännande om än extremt – för att kallas Raw får maten ej upphettats till mer än 42 grader, men bara genom att läsa ingredienslistan tycker jag mig bli lite piggare och starkare inför vintern som kommer snart
Den här rawlasagnen var super, supergod. Min lunch idag är raw. Raw food Lasagne. Jag äter rawfood flera gånger i veckan nu för att bli mer basisk i kroppen
---Recept på raw food från Gitte Liljekvist på gittesgreenliving. se Raw coleslaw. Raw coleslaw1 litet vitkålshuvud1 rödlök2 dl sour cream1 tsk dijonsenap1 msk linfröolja (eller annan olja)1 mak citronsaftHimalayasaltSvartpepparStrimla vitkålen och rödlöken. Pestofyllda tomater (2-4 st)2-4 stora tomater (2 bifftomater eller 4 vanliga)1/2 kruka färsk basilika2 msk pinjenötter2 msk näringsjäst1 msk olivolja1 msk citronsaftHimalayasaltSvartpepparSkär locket av tomaterna och gröp ur det blöta i dem (spara de köttiga väggarna)
---Recept på raw food från Gitte Liljekvist på gittesgreenliving. Ingredienser2 dl kokosflingor4 dl vatten2 lime2 tsk curry1 tsk garam masala1 tsk korianderHimalayasalt1 tsk lantbuljong1/3 färsk fänkål1 rödlök2 tomater1/2 röd paprikaGör så härMixa Kokosflingor med vatten till mjölk
Kommer ni ihåg i våras när jag överraskade med några raw food-recept. I alla fall så gjorde jag även den här lasagnen till ett tidningsreportage, och den smakade verkligen superfräscht och gott
Helgens absolut middagstips är raw food vegetarisk lasagne. Rå lasagne. #diy, #naturligt, #organic, #rawfood, raw food lasagne, raw foodie, recept raw food, recipe raw food, vegetarisk raw food lasagne recept 10 minuter Cashewostsås
---Recept på raw food från Maja cedergren på majogreenlife. Ingredienser2 dl solrosfrön1 msk linfrö1 msk psylliumfröskal3 dl rivna morötter1/2 rödlök2 vitlöksklyftor5–10 soltorkade tomater2 tsk falafelkryddaSalt och pepparGör så härBlötlägg solrosfröna över natten eller i ett par timmar och skölj sedan noga
Om du bara ska prova ett rawfood recept så ska du testa detta så är du fast. Bygg lasagnen så här. Jag har gjort om lite i receptet från Vibekes rawfoodbok då jag av olika orsaker undviker salt och drar ner på oljan så smaka dig fram
---Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantz på 3 dl fänkål. Ingredienser3 dl fänkål ( cirka 1/2 fänkålsstånd om det är stort)2 selleristjälkar1 avokado4 msk citronjuice4 msk vatten1/2 tsk havssaltValfritt
---Recept på raw food från Maja cedergren på majogreenlife. Ingredienser4 dl skivad rabarber1 dl cashewnötter5 dadlar1 tsk vanilj1 tsk kanel4 msk vatten (mer eller mindre beroende på önskad konsistens)Gör så härMixa först nötterna till ett fint mjöl
---Recept på råkost/raw food från Sudha Carlsson 1 dl blötlagda cashewnötter. Ingredienser1 dl blötlagda cashewnötter4 dl frysta jordgubbar2 frysta bananer i bitar4 färskpressade apelsiner2 msk rå agavesirapGör så härTa ut jordgubbar och bananer från frysen och släng dem i mixern för att låta dem tina lite medans du pressar apelsinernaHäll sedan ner apelsinjuicen och cashewnötterna och söta med agavesirapen och mixa sedan till en slät shake
Recept på råkost/raw food från Amanda Beran på artali. Ingredienser till burgerbas. 21/2 dl valnötter34 champinjoner1/4 lök1 röd paprika1 morotsalt och pepparIngredienser till ostbas11/4 dl solrosfrön11/4 dl pumpafrön1 vitlöksklyftasalt och peppar3 msk vattenSå här gör duFinhacka alla ingredienser för burgarbasen och häll de i en större bunke
Den här lasagnen är helt underbar och går alltid hem även hos den som inte äter Raw. Ställ undan minst en timma så smakerna ”gottar ihop sig” Folien gör det lättare att lyfta ur lasagnen snyggt ur formen men skär bitarna innan
Oh så smarrig denna raw vegan lasagnen är. Recept Raw Vegan Lasagne. SE recept nedan. Min dag blev nämligen allt annat än #SoulSunday-lugn eftersom vi spelat in avsnitt inför min Youtubekanal på location
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.