Mina favoriter

Mina favoriter

  • 20 Recept
Mina favoriter
Stekt oxfilé med rödvinssås

Stekt oxfilé med rödvinssås

Middagen på lördagskvällen blev oxfilé som jag stekte i skivor och till köttet serverades stekt potatis som jag först kokade och sedan stekte
Oxfilémedaljonger med pepprig gräddsås och pankofriterad kulpotatis

Oxfilémedaljonger med pepprig gräddsås och pankofriterad kulpotatis

Huvudrätten på nyårsafton bestod som i så många andra hem av oxfilé som serverades med tillbehör. Receptet på potatisen hade jag hittat i Allt om mats nyårsnummer (ibland så läser även jag recept) och såsen var en gräddsås som jag kryddat upp med svartpeppar
Nyårsafton

Nyårsafton

Sannolikheten att någon, som skulle vara där, bar på en hemsk bakterie var stor så då bestämde vi oss för att bjuda hem mina föräldrar till oss och fira in det nya året med dem istället
Plommonspäckad fläskkarré

Plommonspäckad fläskkarré

Blir det mer söndagsmiddag än så här. Skulle inte tro det. Med lite omsorg blir en enkel bit fläsk till rena festmåltiden, på bara två timmar
Oxfilé med god sås, kryddsmör och pumpapuré

Oxfilé med god sås, kryddsmör och pumpapuré

Fredagens lyxmiddag. Barnen fick tacos, rättvis fördelning. Observera speciellt pumpapurén som jag försökte lägga upp lite professionellt så där, och fick den att se ut som en
Whiskysås

Whiskysås

En whiskysås som passar till rätt mycket. kanske en trevlig bit oxfilé, eller till något vilt jag serverade den till tunna revben
Extra lyxig rödvinssås, steg för steg

Extra lyxig rödvinssås, steg för steg

En fin bit kött, såsom oxfilé behöver inte mer omsorg än salt & peppar, brynas hastigt i stekpanna och sedan få eftersteka i ugnen till medium rare, ca 60 grader
Oxfilé med rosépepparsås

Oxfilé med rosépepparsås

En sås som är mycket smidig att göra och dessutom supergod. Ingredienser. Höga mittbitar av oxfilé á 170 g/pers
Fläskkarré med sötsur äppelcidervinägersky

Fläskkarré med sötsur äppelcidervinägersky

Hel bit karré klar för ugnen. Ingredienser till en god sötsyrlig sås med äpple. Fläskkarré, eller grishals som det också kallas, är den främre delen av grisens rygg
Ugnsbakad Färskpotatis

Ugnsbakad Färskpotatis

Till lördagens grill hade vi massor av gott. Vi grillade oxfilé i bitar och kryddade endast med flingsalt och svartpeppar i efterhand
Pepparsås

Pepparsås

Testade en ny sås i helgen. Eller den har säkert funnits länge i affären men jag hade aldrig provat den förrän nu
Ankan´s plankstek

Ankan´s plankstek

4 personer. 4. a plankor, så klart. 400-800 g kött. Salt och vitpeppar. Duchessepotatis. 1 kg mjölig potatis. 1 dl vispgrädde
Maderiasås

Maderiasås

Titta gärna på mina andra såser, en annan favorit är Rödinssås med chili och kakao. I'm all about the souce

Pepparsås med rött vin

Ingredienser. 2 msk rosépeppar 2 msk grönpeppar 2 msk svartpeppar 4 st schalottenlökar 1 msk smör 1 msk tomatpure 2 msk vetemjöl 4 msk kalvfond och 3 dl vatten 1 tsk socker 1,5 dl grädde 1 dl rött vin 1 msk dijonsenap 1 msk kinesisk (mörk) soja 2 krm salt
Choronsås

Choronsås

Smakrik Smörsås. Choronsås är en variant av bearnaisesås, med extra smaksättning av tomatpuré, som jag använde mycket när jag jobbade
Pepparsås

Pepparsås

Nu ska ni få recept på den godaste pepparsåsen jag vet. Den är så förbaskat lätt att göra med och har en härlig mild pepparsmak
Filégryta med Pepparsås

Filégryta med Pepparsås

Torsdag till ära och vi rundar av kvällen med en god köttgryta i pepparsås. Jag fullkomligt älskar peppar i alla former, grönpeppar är en favorit men utan svart & vitpeppar hade jag inte kunnat laga många middagar utan att bli rejält frustrerad, det är verkligen livsviktigt med peppar
Entrecôte med Pepparsås

Entrecôte med Pepparsås

Fint fynd hos slaktaren Entrecôte är det bästa nötköttet, enligt min åsikt. Det har så mycket mer smak än tex oxfilé, särskilt om man hittar en riktigt välmarmorerad bit