Huvudrätten på nyårsafton bestod som i så många andra hem av oxfilé som serverades med tillbehör. Receptet på potatisen hade jag hittat i Allt om mats nyårsnummer (ibland så läser även jag recept) och såsen var en gräddsås som jag kryddat upp med svartpeppar
Sannolikheten att någon, som skulle vara där, bar på en hemsk bakterie var stor så då bestämde vi oss för att bjuda hem mina föräldrar till oss och fira in det nya året med dem istället
Fredagens lyxmiddag. Barnen fick tacos, rättvis fördelning. Observera speciellt pumpapurén som jag försökte lägga upp lite professionellt så där, och fick den att se ut som en
En fin bit kött, såsom oxfilé behöver inte mer omsorg än salt & peppar, brynas hastigt i stekpanna och sedan få eftersteka i ugnen till medium rare, ca 60 grader
Hel bit karré klar för ugnen. Ingredienser till en god sötsyrlig sås med äpple. Fläskkarré, eller grishals som det också kallas, är den främre delen av grisens rygg
Torsdag till ära och vi rundar av kvällen med en god köttgryta i pepparsås. Jag fullkomligt älskar peppar i alla former, grönpeppar är en favorit men utan svart & vitpeppar hade jag inte kunnat laga många middagar utan att bli rejält frustrerad, det är verkligen livsviktigt med peppar
Fint fynd hos slaktaren Entrecôte är det bästa nötköttet, enligt min åsikt. Det har så mycket mer smak än tex oxfilé, särskilt om man hittar en riktigt välmarmorerad bit