För ett par veckor sedan gick min farmor bort, Bim-bim som vi alltid kallade henne. Hon ska begravas den här veckan och vi hedrar henne med recept på mat som hon lagade eller tyckte mycket om
Har en skön ledig (. ) vecka hemma i Edsbyn så igår bjöd vi hem farmor och Torgny på mat. Jag stod för matlagningen och provade som vanligt något nytt i form av en kycklinggryta till varmrätt och en rabarber- och jordgubbspaj till efterrätt
Det här är kalasmat eller efterrätt förstås som vi blivit bortskämda med av svärmor/farmor Ingegerd. På småländska kalas bjuds alltid på äkta hemlagad ostkaka
När det känns somrigt och utflyktsvänligt ute blir jag sugen på småkakor. Jag tror att det beror på att jag förknippar småkakefika med soliga stunder på mormors altan
Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassisk pannbiff. Blev så sugen att jag var tvungen att slå slag i saken och veva ihop en smet
De här pirogerna åt jag alltid hos farmor, är nog 10 år sedan jag åt dom sist, men de är så goda, har aldrig testat att göra dom själv, men nu var det allt dags för de
I kväll har jag lagat mat. För er som följer mig via Facebook har ju kunnat läsa att det inte lagats så mycket i vårt lilla kök denna veckan då vi koncentrerat oss på att fixa i lyan
Idag gjorde jag årets första kopp med varm choklad. I veckan hade min farmor fyllt år och därför kändes det rätt att hedra henne med ett av hennes recept, eller farmor gjorde ju detta på känn, men för enkelhetens skull måttade jag ingredienserna
. Dags att bjuda er alla på ännu ett hembakat bröd-recept, även detta från farmor. Gudomligt goda men jag lyckas av någon anledning inte få de lika goda som henne, hur jag än försöker trots att det är precis samma recept
Kvällens middag var en favorit som alltid får mig att tänka på min mormor. Denna gryta bjöd hon nästan alltid på när vi kom och hälsade på, första kvällen
Varje år är min svärmor så snäll och bakar lussekatter tillsammans med barnen. Första året var Lowe bara 1 ½ år och åt kanske mest bara russin, men traditionen har fortsatt
Visst är det svårt att återskapa vissa recept och få dem att smaka lika som orginalet. Det här är ett sånt recept, för det är väldigt svårt att krydda maten med samma kärlek som farmor