Kanske är det så att man får tänka till lite för attlaga något gott som inte kostar skjortan, lite framförhållning så man inte står där med antingen en trist falukorvsring eller en galet dyr bit pepparbiff
Nej, det här har inte blivit en asiatisk matlagningsblogg, men med veckans oplanerade tema passar jag på att skriva ett inlägg om hur man lagar en autentisk fried rice i Thailand
Crock Pot har jag skrivit massor om och ni hittar massa underbara recept på bloggen. Det finns dock en risk att fibrerna bryts ned och fisken blir för mjuk om man har i den för länge
När såsen tjocknat en aning, är din Carbonara klar. Det blev Pasta Carbonara, med en rejäl parmesanhög, till middag igår (och lunch idag, givetvis) och en flaska av den alkoholfria sommarfavoriten Fentimans Ginger Beer, som finns att köpa på bl a Systembolaget
Före grillningen åt vi scampi i chili och vitlök och nybakade baguetter. Veckan som gått har varit allt för hektisk, det är roliga saker blandat med måsten men det har gått för fort
Är ni vuxna som ska äta rätten, så prova att skvätta i lite cointreau i sockerlagen. Satt och lyssnade på Lowe och hans kompis Olle när de pratade om tomten
Förra gången som jag provade att göra wienerbröd så blev de lyckade men inte ritkigt så frasiga som jag vill ha dem så idag provade jag igen och ändrade lite på ugnsinställningarna
Vi var i Nyköping i helgen och hämtade det (det står just nu i vårt cykelrum, grannarna är nog inte så glada, hi hi) och ska frakta upp det till Davids föräldrars gård där vi har en massa annan utrustning, bland annat en stor släde man kan lasta på vikter på och dra eller putta, som kan användas vid workshops, teamträffar och bara att träna med på somrarna
Sedan var han ledsen för att mamma och pappa är så gamla (hrmfp) så vi snart kommer dö. Lowe har kommit in i en period när han har mycket tankar kring döden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.