Mina favoriter

Mina favoriter

  • 12 Recept
Mina favoriter
Grytstek på nötbringa

Grytstek på nötbringa

Sätt ugnen på 125 grader. Salta och peppra köttet. Bryn nötbringan på alla sidor. Lägg nöt bringan i gryta som tåler ugnsvärme och placera grönsakerna runt köttet
Spenatsallad med chèvre och avokado

Spenatsallad med chèvre och avokado

Det har aldrig riktigt slagit mej att man kan göra sallad pâ spenat, fastän jag sett den färska spenaten i hyllan varje gâng jag gâtt till mataffären nere pâ hörnet
Chèvretårta med semitorkade tomater

Chèvretårta med semitorkade tomater

En annan grej som jag provade att göra till kräftskivan var chèvretårta. Den beskrevs som "kvällens klo" på kräftfesten i Coop tidningen
Chèvrecheesecake med citrusgrädde

Chèvrecheesecake med citrusgrädde

Ugn 150°. Botten. Mixa digestivekexen och pekannötterna i matberedaren med kniven monterad. Smält smöret och tillsätt det och kör till en smidig massa

Chevregratinerade rödbetor

Rödbetor, krispig sallad, chevre och honung är en riktigt härlig combo. Detta behöver du till 6 personer
Chevre chaud med äppelsalsa

Chevre chaud med äppelsalsa

Lite bränd i kanten eftersom vi pratade om så intressanta saker precis då bröden var i ugnen. Glömde helt bort dem

Salade chèvre chaud

En mycket enkel men mycket god sallad att servera som förrätt eller som lunch eller lätt middag. Vill man ha den lite matigare kan man lägga osten på en skiva rostad baguette eller annat ljust bröd

Spenatsallad med fikon och chèvre

Enkelt, vackert, fina råvaror, fräscha smaker – då är maten som bäst enligt mig. Snabb mat har inget likhetstecken emellan sig själv och skräpmat