Kavlaoch tryck ut i pajformen. Lägg ruccola i botten av pajen. Igår lagade jag en ny variant på paj och eftersom jag hade en bit chevre hemma i kylen tänkte jag snabbt ihop ett recept med inspiration från en Pizza jag brukar äta på Pizzeria Elvan, som jag anser lagar de bästa pizzorna i stan
Kavlaoch tryck ut i pajformen. Lägg ruccola i botten av pajen. Igår lagade jag en ny variant på paj och eftersom jag hade en bit Chevre hemma i kylen tänkte jag snabbt ihop ett recept med inspiration från en Pizza jag brukar äta på Pizzeria Elvan, som jag anser bakar de bästa pizzorna i stan
Tomater, lök och vitlök blandades med spenat och jag använde Kabanoss och slantade i några Korvish svartpeppar men det går bra med vilken korv som helst
Efterrätten idag består av resterna ifrån gårdagens. Tomattoast med nötter, chèvreochhonung. Förrättsmiddag innebär att man skippar huvudrätten och går påmed flera förrätter istället
Gratinerad chèvremedvalnötterochhonungpå ett grovt bröd. Och sallad till det. Förra veckan när min man var bortrest i jobbet såg middagen för mig ut så här
Jag har liksom snöat in påchèvrechaud. Lägg brödskivorna på en plåt med en ostskiva på varje. Så jag ringlade honungpå osten och strödde över nötter istället
Lägg babyspenaten i en skål, fyll påmed jordgubbar, avokadooch rödlök. Smaka avmed salt och peppar. Jag serverade den med basilikamajonnäs och grillad flankstek - nomnomnom
Lägg dem på ett bakplåtspapper och skiva chèvren i skivor och lägg på baguettebitarna. För när lilla H gick på dagis och jag hämtade honom ganska sent en dag, han var trött och jag tror han hade ramlat eller något sådant under dagen
Skär tomat och squash i mindre bitar, stek i en panna med lite olja. Servera med tomat vid sidan om. Moset suger upp det goda spadet från tomat och squashblandningen
tillsammans med. Finputsa en lagom stor oxfilè och gnid in den med nypressad färsk vitlök samt den halva citronenKrydda den med salt, svartpeppar, citronpeppar och persiljaBryn oxfilèn i en gjutjärnspannaTa upp oxfilènStek rikligt med färska, eller ca 2 burkar kantareller tillsammans med 1/2 paket baconSkiva 2 stora gula lökar och bryn dessa gyllenbrunaSkiva sedan 2 stora tomaterGör en bäddav löken, tomaterna och de stekta kantarellerna samt wookgrönsakerna och placera sedan filèn överst påbädden i stekpannanStek klart i ugnen till önskad temperaturGör eget potatismos och spritsa det runt oxfilèn när den nästan är färdigPlacera allt i ugnen på ganska hög värme tills moset får en gyllenbrun ton o topparnaServera Kockens utsökt goda kylda bearnèsås tillNjut
Krydda laxen med chilipulver, vitlökspulver, vitpeppar, salt och persillade (för den med mycket kryddor i skafferiet kan man även hälla på aromat, ingefära och cayennepeppar)
Idag firar jag sommaren med en riktigt härlig fisk- och grönsaksrätt. Med en skummig pepparrotssmakande äggsås till blir det en rätt som platsar till helg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.