1/2 dl
mjöl till utmakningen. Kör masknen på lägsta hastighet och låt armfästet med degrullen röra sig fritt. Tillsätt olja och vatten. Knåda degen i 10 minuter på lägsta hastighet.
Ingredienser Portioner. 10 bröd 5 dl vetemjöl 1 tsk salt 2 tsk olja ca 2 dl ljummet vatten olja till stekning Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Chapati är alltså ett indiskt bröd som man steker i stekpannan. Himla gott till indiska grytor. Ramlade över ett spännande recept på Instagram som ni ska få kika på lite senare
När jag beställde mjöl från Orga kvarn satte jag upp en påse chapatimjöl på listan. Chapatimjöl är ett grahamsmjöl där det grova skalet har skiktats bort
Chapati är ett indiskt ojäst tunnbröd som traditionellt äts till måltider. Ingredienser Chapati. Det förekommer även i andra delar av världen där det fylls med allt från kött och grönsaker till frukt och bär
Chapatibrödet tillagar du så här. Chapatibrödet. Bordsmargarin till chapatibrödet. Skär fisken i bitar. Strimla purjolöken och fräs den i smör i en kastrull
Här i Singapore har jag svårt att få tag på färsk jäst och jag tänker att när man bakar naanbröd eller chapati ute byarna har man inte jäst och bakpulver att tillgå
nästan som indiska chapati. Har ni kokt potatis över. Då tycker jag att ni ska testa att göra lompe. Lompe är ett norskt tunnbröd som antingen äts som det är med smör, viras runt en korv eller varför inte fylla och använda tunnbröden som wrap/tortilla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.