Denna kycklinggrytan blev så himla god (måste nog laga den snart igen. Med sina få ingredienser som kycklingfilé, lök, vitlök, morot, grädde och hönsbuljong så fick den så otroligt mycket smak och blev riktigt krämig och god
Krydda med salt och svartpeppar. Smaka av med salt och curry, beroende på hur starkt du vill ha det. Häll såsen i grytan med kyckling och låt det koka ihop smarrigt
Middagen intogs inne i köket, men jag sprang ut på altanen och insöp lite höstluft medan jag fotograferade kycklinggrytanmed curry, ris och gröna ärter i det sista kvällsljuset
Häromkvällen blev det hemlagad Thaimat igen - åter kycklinggrytamed röd curry och kokosmjölk. Receptet är väldigt likt mitt tidigare , men kokosmjölken är en light-variant och några grönsaker är utbytta Thaigryta med kyckling och röd curry 3-4 port 500 g Kycklingfilé 400 ml Santa Maria Coconut Milk Light 1 gul lök 50 g morötter 50 g Haricot verts 2-3 msk ICA Asia Red Curry Paste Tina kycklingfiléerna, skär dem i tunna skivor Skala löken och strimla den på längden Skär moroten i skivor eller gör som jag och stava den med Alligator Stek kycklingen Stek löken och morötterna, tillsätt haricot verts mot slutet av stekningen Blanda Kyckling och grönsaker i en stor stekpanna/gryta Häll över kokosmjölken och blanda i Curry paste efter smak Låt koka ihop Servera med ris 3-4 port
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.