Idag på förmiddagen serverades en liten medelhavsinspirerad Brunch till några vänner. Alla recepten kommer inte här men när man skapar en Brunch så brukar jag tänka att nyckelorden som vanligt är god smak med VOLYM på varje rätt
Jag har velat göra en gurk-krokodil i evigheter efter att ha sett något liknande i en tidning. När vi blev bjudna till ett födelsedagskalas med djurtema uppstod ett perfekt tillfälle att skapa detta roliga och hälsosamma tilltugg
Haha, nu när jag skulle döpa dessa skapelser så kunde jag inte komma på vad jag skulle kalla dom. Det är ett problem ibland när man hittar på lite egna recept - vad ska man kalla det man hittar på
Jag serverade mina med färska jordgubbar, hallon, björnbär, vaniljvisp och chokladsås. Dagens frulle, som Emilia tyvärr inte kunde stanna och käka eftersom jäkeln är viktig och har ett jobb, blev pannkakor med vanilj- och kaffesmak
Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Valborgsmässoafton & mys med god middag hemma i Spånga med underbara maken. En fräsch vårmeny med insperation från Leif Mannerström, tack Leif för en underbart god sås
I söndags hade jag en riktig mysdag med bästa tjejkompisarna Emma och Malin. Linus som vanligtvis bor i Göteborg var hemma i Skåne så han fick äran att hänga med oss en stund
Ok, jag inser att jag är en nörd av stora mått. Familjen skall åka till Danmark i helgen och bo på ett så kallat feriecenter (lägenhetshotell på svenska) och jag insåg när vi skulle bära ut packningen att halva köket får åka med
När vi var i Göteborg under semestern hade vi lovat att laga mat till Frejas farmor och farfars 70+70-årsfest, vilket är undantaget till ingen matlagning på 2 veckor som vi skrev om i förra inlägget
Det är tur att jag inte bor i Italien för då hade jag nog ätit ihjäl mig av allt gott som finns där. Sommaren har bestått av mycket pasta för vår del och idag var jag riktigt sugen på Risotto
Efterrätten blev en kombination av mina absoluta favoritsötsaker, nämligen pannacotta och choklad. Idag har sambon och jag förlovat oss så nu är världens finaste människa minsann tingad och det känns underbart
Jag lät mina räkor vara hela, men vill man så kan man halvera dem. Igår hade vi lite vänner över på middag och den här räkröran serverade vi till förrätt