2-3 dl
kraftigt rött vin. Jag valde “Black Shiraz”
1-2 dl
relativt koncentrerad hemkokt oxfond. (Prova dig fram om du använder flaska eller tärning)
1
lagerblad
1-2 tsk
torkad timjan
Salt
Soja (jag använde svampsoja med mycket sälta)
Sök på “knivakademien” på respektive Appmarket eller Google play för att hitta appen med tips och trix om knivarna. Det finns få saker som är så tacksamt som att tillreda mat med en riktigt vass kniv.
Man behöver vara lite snabb så att lagen inte svalnar för snabbt och blir kladdig, samtidigt måste man vara lite försiktig så att lagen inte hamnar på vispen för då blir det bara massa sockertrådar och kladd
Jo att det har tillsatts lite extra protein i swebar samtidigt som kolhydrat & fettvärdet är mindre vilket är rätt logiskt med tanke på den höga proteinhalten, men innehållet särskiljer sig inte särskilt mycket från godisbiten, eller hur
(lägg ner lite av kryddorna så allt får sin smak). Hacka alla grönsaker under tiden, bryn lök, chili, vitlök morötter och krydda lite så att smakerna sätter sig
Här kommer receptet på lite nyttigare godis, en liten bit passar perfekt till kaffet. Grädda mitt i ugnen i ca 175 grader i 6-10 minuter, ska få lite färg. Koka upp grädden med agavesirapen i en stor kastrull (bra med lite större kastrull så det inte kokar över), låt det sedan sjuda, tar en stund men efter ca 30-40 minuter börjar det hända lite i kastrullen
Lite nyttigare lakritskola. Du behöver. 20 dadlar. 1/2 dl kokosolja. 1 tsk salt. 1 1/2 msk lakritspulver. 1. Mixa alla ingredienser i en matberedare, mixa länge
Tillsätt sedan vattnet lite i taget och rör om med fingrarna tills en fast deg formas. Värm en stekpanna på spisen (medelvärme) och släng ner en smörklick eller lite vegetabilisk olja
I lördags fixade jag lite gott plock till kvällen. Bred ev bröden med lite smör. Tunnbrödsrullar med rostbiff och pepparrotsvisp blandad med rivet äpple,
När knölen var klar skar jag upp den i tunna skivor och bestämde mig för att låta den marinera en stund till i en spontant ihopvispad dressing på japansk soja, tunt strimlad chili och vitlök, en liten dutt vardera av sesamolja och fisksås, en hög citronskal och lite saft samt en skvätt lag från min syltade ingefära
Perfekt till påskägget för den som vill vara lite mer hälsosam och undvika vitt socker. Platta ut massan på en liten plåt eller bricka med bakplåtspapper
Ett sätt att hjälpa det på traven är att tillsätta malda psylliumfrön, malda linfrön eller chiamjöl som har förmåga att binda vätska, samt att arbeta degen länge i maskin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.