Putsa fläskytterfilén. Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningar och vårliga träffar i en strid ström
)Förrätten blev gratinerad getost och färska fikon på en frasig smördegsbotten. ) Men jag lever, jag lovar, det har bara varit så galet mycket, både på jobbet och hemma
Lägg skivorna i snittet och pudra över chilipulvret på vitlöken. 1 liten fläskytterfilé, ca 700-800 gram2 vitlöksklyftor2 msk Chipotle chilipulver1 dl Cream Fraiche2 dl grädde1 msk ljus maizenaredning1 tsk frusen finhackad röd chiliBroccolibuketter från 1 mellanstort broccolihuvudGrillkrydda, gärna med lite rökig smaksättningPutsa filén och skär sedan ett snitt längs hela. Stek filén i ugnen på 200 grader tills den är klar, ca 25-30 min, tills innertemperaturen är 72-73 grader. 1 liten fläskytterfilé, ca 700-800 gram
Jag funderar på att marinera en fläskytterfilé och se'n frysa ner den med marinaden. Jag har inte hunnit vara in på bloggen en enda minut, men nu vänder det och det börjar lugna ner sig en aning
Det är så otroligt gott med gratinerade havskräftor. Besökte lekparker, åt lunch på restaurang, och avslutade vår gemytliga stadsvandring med ett besök på Hav i Hötorgshallen
Lägg de avrunna skivorna på ett smort fat. Lägg köttet ovanpå. Stek dem ca 2 minuter på var sida. Strö på riven ost och gratinera ca 15-20 minuter mitt i ugnen
Köttet är från bodalsgris och jag valde fläskytterfilén för att få en rejäl gryta som också kunde frysas in i små portioner, smidigt att bara ta upp och värma och ekonomiskt med storkok förstås
Här har jag fräst svamp och lök i färdigköpt aromsmör Café de Paris som sen tillsammans med körsbärstomater blandas med kokt tagliatelle, grädde och så riven västerbottenost på toppen innan det gratineras
Häll på vatten och låt sjuda några minuter. Lägg på de halva kasslerskivorna, yoghurt- och senapsblandningen och toppa med lite riven ost med lite smak t ex
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.