Stek fläskfiléen, salta och peppra, låt svalna. Kavla ut smördegsplattorna, lägg på de svalna skurna skivorna fläskfilé, skinka ,salami och de hackade marinerade tomaterna ,och klicka sedan på Créme bonjourenoch lägg sist på ostskivorna
Här kommer ett smarrigt recept på vaniljmunkar med hemmagjord vaniljkräm. Tro mig, vaniljkräm som man gör själv kanske tar lite längre tid än vanlig marsankräm (pulver som man blandar med mjölk) men är 1000 gånger mer smakrikare och godare
Är detta 2012-års baktrend. Va tror ni. Förra året var det macarons, provade att baka, och det gick faktiskt bra, det var många moment innan det blev en färdig macarons och det smakade väldigt gott
Byt ut vaniljkrämen mot jordgubbssylt nu på #sommaren. . CA 18 ST | TID CA 2 TIM. Du behöver. 100 g smör2 ½ dl mjölk25 g jäst1 dl socker½ tsk salt1 ägg7 dl vetemjölca 1 l rapsolja till fritering strösocker till garneringVANILJKRÄMkärnor från 1 vaniljstång2 äggulor3 dl mjölk1 msk potatismjöl3 msk socker
Vill ni läsa och se fler av mina bidrag till Månadens sötsak, så finns de här. Novembertemat för utmaningen Månadens sötsak på bloggen Söta saker, är färgglatt
Jag har länge velat prova att göra munkar, eller donuts som det också heter – mor brukade göra nåt liknande då och då, men på bondbygden i Småland hette de ”Frityrkransar” och var mycket mindre än Amerikanska Donuts…