Indisk fläskgryta 4 port 600 g fläskkött (jag hade innerfilé)
Kryddpasta
100 g
cashewnötter
2 msk
rapsolja
1 msk
ingefära, färskriven
1 pressad
vitlöksklyfta
2 msk
mango chutney
1 tsk
tandoori
1 tsk
spiskummin, malen
1 tsk
koriander
2 msk
honung, flytande
1 tsk
salt
vitpeppar
2 tsk
Srirachasås (stark chilisås)
olja till stekning
400 g
kokosmjölk
250 g
tomater, passerade
1 grönsaksbuljongtärning
Börja med kryddpastan och mixa cashewnötterna, blanda alla ingredienser till en tjock smet.
Skär fläsket i sockerbitsstora tärningar.
Lägg köttet i kryddpastan och låt marinera ett par timmar.
Sätt på riset.
Värm lite olja i en wokpanna och fräs köttet.
Tillsätt buljongtärningen, kokosmjölken och de passerade tomaterna och låt puttra på medelvärme ca 15 minuter Servera med ris och sallad och garnera gärna med cashewnötter och hackad bladpersilja.
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Kinesisk fläskgryta ca 6 port. Måndag idag och ledig dag eftersom jag jobbat i helgen. Idag visar termometern endast -15 grader, men det blir en innedag ändå tror jag, har nämligen planerat att städa huset
Kryddig och mustig indisk curry med kyckling. Recept på fler goda indiska grytor hittar du HÄR. Inlägget Indisk gryta med kyckling dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Supergod Indisk maträtt med perfekt harmoni i kryddningen och med en mild hetta, vill man ha mera hetta så öka på med cayennepepparn och drick gärna en ljus lager till
En äkta Indisk lammcurry som smakar helt fantastiskt. Du gör curryn själv med en härlig blandning av massa kryddor, det kommer dofta ljuvligt i hela hemmet när grytan puttrar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.