Har man en massa äggvita över så är det perfekt att göra lite skumraket. Eller mums-mums, skumbollar, gräddbullar eller vad man nu brukar kalla dom för, himla tokgoda och de går utmärkt att frysa
Här kommer ett recept på en riktig pralintårta med vit choklad och karamelliserade pekannötter. Tårtbottnarna med banan gör tårtan riktig saftig och det är inget extra socker i ganachen förutom den vita chokladen så tårtan kändes lagom söt
Tjingeling. I fredags provade vi en ny efterrätt. Den kommer från Halv åtta hos mig men receptet var minst sagt lite flummigt skrivet så jag gör om det lite
Anledningen till att jag valde att göra ett pajskal istället för ett lock av pajdegen var att jag ville använda mina små fina pajformar med löstagbar kant
Vispa grädden riktigt fluffig. Smält chokladen över ett vattenbad. Rör ner en äggula i taget. Rör ner chokladsmeten i grädden och rör försiktigt ihop till en jämn och fin smet
. Nu går jag kanske händelserna lite i förväg, det är ju inte så kul att avslöja nyårsdesserten i förhand, men det gör jag i alla fall för jag provgjorde den nu ikväll
Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Igår var det nasjonaldag, vilket gick mig relativt obemärkt förbi förutom när jag kom på att DN inte kommit och att det var nån slags happening på torget med band och falggor och stånd och sånt, såg det när jag gick och handlade