Lyxgratinerad kyckling. 26 februari, 2017 at 7. 40 e m. Add a comment. 4 kycklingfiléer1 krm svartpeppar150 g rökt skinka3 dl creme fraiche2 tsk fransk senap2 dl riven lagrad ost½ dl finhackat kryddgrönt t ex Persilj Timjan, Basilika eller Oregano
1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder
Kinesisk kycklinggryta, 4 portioner(Receptet är ur Kyckling i serien En värld av mat och vin)1 lök, skalad och hackad1 vtlöksklyfta, finhackad1 morot, skalad och strimlad1 röd paprika, urkärnad och strimlad375 g kycklingfilé, strimladmajsolja till stekning3 dl kycklingbuljong (eller tärning + vatten)2 msk soja2 msk rödvinsvinäger2 msk mörk sirap1 liten burk skivad ananas, ca 230 gmaizenamjölBryn kycklingen i olja nån min
Peppar, peppar. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Hej på er. Hoppas helgen varit bra. I går firade vi pappas födelsedag och jag bjöd på middag. Röding blev det dagen till ära och sen hade pappa köpt med sig en tårta från Stigs
Skala potatis och morot, skär dem i tärningar. Skär även korven i tärningar, och purjolöken i skivor. Fräs allt i en stor kastrull till det får lite yta, ska inte bli brynt