Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på. Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta
Den här mustiga vintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Är ni inte så många runt bordet så är grytan perfekt att värma på dagen efter eller ha i matlådan
Lägg påkorven, och bred ansjovisröran påoch mellan korvskivorna. När barnen var små och bodde hemma var det återkommande på middagsbordet - i lite olika tappningar
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Det går bra både med falukorvoch med en starkkorv. Stek korvoch lök i olja i en gryta. Häll ner bönor, majs, tomer och créme fraiche efter smak i grytan med en buljongtärning och en hackad paprika
Tillsätt grädden och red av grytan. Lägg över i en gryta. Skär fläskfilén i cm-tjocka skivor, salta, peppra och strö på paprikapulver och stek den på bägge sidor
Lägg grönsakerna i botten på en eldfast form eller gryta, därefter salviabladen. se till att kärlet du valt är hyggligt trångt, men att de olika kanindelarna kan ligga i ett lager och inte på varandra
starkkorv, t ex kabanoss. salt och vitpeppar. Lägg sist i korven skuren i skivor. Lägg inte för mycket kött i stekpannan, annars blir köttet kokt och inte stekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.