Havre- ochmorotsbröd. Själv var jag i Linköping igår och var med på en fitnessworkshop, arrangerad av bla Helene Ahlson och Petra Kardell, och Add Ice cream vad en av sponsorerna
Tillsätt därefter olja, morötter, honung och salt. Blanda mjölsorterna samt de hackade valnötterna och tillsätt i omgångar till jästblandningen, och ta inte i för mycket mjöl degen skall vara kladdig, spara dock lite till utbakningen
Snitta dadlarna på längden och kärna ur dem. Baka i 225° varm ugn i ca 10 minuter tills baconet är knaprigt och servera på fat eller liten snapasgaffel
Jag fick lust att baka, så det blev först lite Morotsbrödoch sen även Päronmuffins med kardemumma. Idag har jag och skruttan varit lediga, så skönt att göra lite vad som faller mig in
Och fint med för den delen. Länge, länge har jag velat baka morotsbröd - det är ju så hemskt gott. Värm mjölken fingervarm, smula jästen i en bunke och lös upp den med den varma mjölken
Tillsätt olja, morötter, honung och salt. Tillsätt sedan havregryn och mjöl. Kavla ut degen ca 2 cm tjock och stansa ut runda kakor med en rund form, ett glas, en skål eller ett lagom stort runt pepparkaksmått funkar perfekt. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 30 minuter under en bakduk
Imorgon ska vi till våra grannar och ha glöggknyt på kvällen. Ena sorten fylld med gorgonzola och persilja och den andra fylld med grön pesto och parmesan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.