Vi börjar närma oss slutet på min julkalender, men jag kan ju inte låta bli att nämna ett av mina favoritrecept när det kommer till saffran, den gotländska saffranspannkakan
Koka pasta och ägg, och hacka/skär ingredienserna i små bitar. Blanda i pastan och rör om. Klipp sedan i färsk dill, ganska mycket så att det sprider sig i hela salladen och ringla över olivoljan
Gotländsk saffranspannkaka. =) Gotländsk saffranspannkaka fast utan saffran 1 kg risgrynsgröt, jag använde färdig på rulle3 ägg3 msk socker1 tsk vaniljsocker1 tsk kanel0
Nu när det närmar sig jultider så blev jag himla sugen på saffran. Har längre tänkt testa saffranspannkaka och nu när jag hade både färdig risgrynsgröt och saffran hemma kunde jag inte motstå att göra lite saffranspannkaka
Eftersom man inte kan äta dem som det är men ändå inte kan låta bli att ge bort alla till djuren så kan man ta till vara på dessa genom att göra antingen slånbärslikör eller slånbärssaft
Gotländsk saffranspannkaka är ju egentligen inte någon julrätt, men jag gjorde det ändå i torsdags. Vi brukar köpa färdig Gotländsk saffranspannkaka på Ångsta julmarknad, men i år var vi aldrig dit förra helgen, så därför gjorde jag egen i mikron så här
Förra veckan norpade jag åt mig en svindyr knippe gotländsk sparris i affären. För övrigt serverade jag kryddstekt potatis (utan bondbönor) och en enkel sallad till den vitlöksstekta gotländska gröna sparrisen
Då kan man passa på att göra gotländsk saffranspannkaka som påminner lite om vanlig ostkaka. Har man inte risgrynsgröt över kan man ju göra ny bara för att gotländsk saffranspannkaka är så gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.