Indisk mat är bland det godaste som finns och den här rätten är svårslagen. Trots fåtalet kryddor blir det en härlig smak av spiskummin, ingefära, vitlök och kummin
Den här rätten är från programmet Tinas cookalong, riktig god och hyffsat snabblagad. Blanda mandel, rödlök,vitlök, currypasta, kanel, lime, mynta, koriander, honung och mixa med en stavmixer till en tjock massa
Blanda alla ingredienser till marinaden och häll i en fryspåse med den strimlade kycklingen. Stek kycklingen i Milda Culinesse och tillsätt alla ingredienser till såsen
En av mina söner älskar curry och ville att jag skulle göra något gott till gårdagens hockeymatch, så det blev en spicy gryta med kyckling, receptet har jag inspirerats från en gammal sparad mattidning
Här kommer ett enkelt recept som även går att förbereda dagen innan. Jag älskar indisk mat. -) Servera grytan med antingen ris eller couscous blandat med mandel, cashewnötter och/eller solrosfrön för lite crunch
En snabb indisk gryta/soppa utan mjölkprodukter och med mycket grönsaker – förenklad tillagning och nedkortad ingredienslista för att passa som vardagsrätt
Skär alla grönsaker, vitlöken och äpple i tärningsstora bitar. Stycka upp kycklingen i delar. Förslagsvis brösten i tre delar, dela på låren och skär loss vingarna
Enkycklinggryta med indiska smaker. salt och nymalen svartpeppar. en bit färsk ingefära. Riv ingefäran och skiva chilifrukten (ta ev bort fröna om du vill ha mindre hetta)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.