. Ingredienser (4 portioner). 1 kyckling i mindre bitar8 scampi, eller havskräftor20 blåmusslor2 bläckfiskar (tioarmad calamaris), rensade och skurna i ringar4 dl paellaris eller risottoris1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, hackade1 paket saffran1 liter kycklingbuljong2 paprikor, skurna i bitar1 burk hela tomater2 dl gröna ärtor, frystasalt och peppar
Vad är bättre en het sommardag än en iskall Gazpacho. Frisk, törstsläckande, smakrik och iiisig. Även perfekt som en förrätt och blir bara godare av att stå i kylen under natten
Ja, då var ännu en valborgsmässoafton förbi. Tiden går så fort. Min valborg var väldigt bra. Vi fixade på tomten på dagen och lapade sol på altanen, shoppade mat på Coop på eftermiddagen, grillade till middag, tittade på valborgsmässoeld och badade spabad på kvällen
Katalanska sallad med grillade grönsaker2 stora aubergine2 röda paprikor2 lökar2 tomater1 vitlöksklyftahavssaltolivoljavinäger persiljaDet mest normala är att göra den i ugnen men på grillen blir de godast
Coca de massana. äppelkaka som Katalonien med lite anis i. Ingredienser. 3 ägg. 150 gr råsocker. 1,5 dl mild olivolja / rapsolja/ eller häften av varje
Jag har provat att göra en enklare variant av Butifarra. Jag prövade först att göra den med bara salt och svartpeppar men efter tips från Micke så har jag haft i sherry och vitt vin
Den här spanska tapasklassikern har nog alla som varit på semester i Spanien ätit. Receptet nedan är hämtat från Markus Aujalays bok Mina favoriter från Barcelona
Skaldjuren bidrar med sältan och aromen från havet, och tillsammans med den spanska chorizon blir kött-och skaldjurskombon förvånansvärt självklar i denna rätt
Kanske är detta inkörsporten till det spanska köket för min del. Jag lagar ofta italienskt eller franskt men sällan spansk mat trots att jag mer än gärna äter det ute