pdeyna
Sylt

Sylt

  • 9 Recept
Persikomarmelad med vanilj och vitt vin

Persikomarmelad med vanilj och vitt vin

Det har blivit något av en tradition att hitta en "marmeladsyltig" favorit varje sommar. Sommarens godaste sylt med jordgubbar och rabarber
Persikochutney

Persikochutney

Det här är nog den bästa chutneyn hittills. Det är i alla fall den som påminner mest om mango chutney, om det är målet
Persikor i vin med bär och glass

Persikor i vin med bär och glass

Tid för tillagning. ca 15 min + ca 2 tim för marinering av persikorna. Halvera persikorna, kärna ur och skala dem
Persikomarmelad

Persikomarmelad

 och snustorr syltburk, så nu kan våra dagisbarn få marmelad på mackan. 200-250gr syltsocker. 200-250gr syltsocker
Persikomarmelad

Persikomarmelad

Tillsätt syltsocker och rör om. 500 gr syltsocker. 500 gr syltsocker. Mermelada de melocotón. 1 kg mogna persikor - utan skal och fruktkärna
Persikor i sockerlag

Persikor i sockerlag

8 st persikor8 dl socker7 1/2 dl vattensaften av 1/2 citron1 vaniljstång, uppskuren på längdenBlanda samman socker, vatten och citronsaft i en kastrull
Äppelcider "göra själv"

Äppelcider "göra själv"

    Så var det äntligen dags att bära ner de buteljerade ciderflaskorna till källaren, ca 9 liter totalt
Äppelmos med sting i

Äppelmos med sting i

Skölj och dela syrliga äpplen i 4 klyftor. Skär bort skadade partier och kärnhus. Lägg äppelklyftorna i en kastrull och tillsätt färskpressad citronsaft, citronskal, strösocker, kanelstång och vaniljstång