En enkel kaka medröda vinbär. Mera röda vinbär. Vispa ihop lite lätt med en vanlig visp. Röd vinbärskaka. som går att baka i långpanna eller mindre ugnsform
För er som fortfarande har röda vinbär kvar eller för er som var smarta att frysa in några påsar, vill jag tipsa om att baka denna rödavinbärskaka som jag hittade inne hos Söta saker
Mitt bidrag blev en sötsyrlig vinbärskaka som jag hittat hos Alla goda ting. Med varsitt recept och medhavda ingredienser möttes vi i en av vännernas kök
Blanda mjöl med bakpulver och vanilsocker. Spritsa marängen ovanpå och strö över mandelspån. 1Ca 150 g (3dl) röda vinbär. 1Maräng. 1Botten 250 g smör 2 dl socker 2 ägg 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Ca 150 g (3dl) röda vinbär Maräng 3 äggvitor 1 ½ dl socker Dekoration MandelspånRör smör och socker poröst. Grädda sedan kakan i den övre delen av ugnen i ytterligare 15 minuter eller tills marängen är svagt färgad
Fyllning350 g röda vinbär (vikt utan kvistar) 4 msk vatten 3 citroner, saft ( skal om man vill ha extra mycket syrlighet) 2 burkar kondenserad mjölk sötad 10 äggulor. Maräng2 äggvitor 1 dl strösocker
Blanda mjöl med bakpulver och vanilsocker. Spritsa marängen ovanpå och strö över mandelspån. Maräng. Grädda sedan kakan i den övre delen av ugnen i ytterligare 15 minuter eller tills marängen är svagt färgad. Ca 150 g (3dl) röda vinbär
Både röda och svarta vinbär i massor. Just nu är trädgården full med härliga bär. Vinbärsmarängen. Då passar det verkligen att baka en kaka med lite av bären i, eller hur
Jag fick en massa röda vinbär av en släkting i somras och letade recept medröda vinbär när jag såg att Therésia från Söta Saker postade denna kaka på sitt instagram konto
Blanda ner mjöl blandat med bakpulver och vatten. Bred eller spritsa över marängsmeten. Servera kakan ljummen, gärna med en klick vaniljsås eller halvsmält vaniljglass
Blanda ner mjöl blandat med bakpulver och vatten. Bred eller spritsa över marängsmeten. Servera kakan ljummen, gärna med en klick vaniljsås eller halvsmält vaniljglass
Servera vinbärsmarängpajen som den är eller med en kula vaniljglass. skär smör i kuber och blanda ihop med vetemjöl, äggula och socker hastigt i en bunke till en pajdeg
Den gröna är starkare än den röda, men man kan ju enkelt anpassa styrka genom hur mycket man har i. Är två burkar, den ena med röd curry pasta och den andra med grön curry pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.