Fick ett recept på ett bikarbonatbröd förra veckan. Ett bröd som man bara rör ihop och gräddar omgående vilket besparar massa jästid och som kan betyda nybakad kvällsmacka eller varför inte ett nybakat frukostbröd
Nu, halvvägs genom viktminskningen, fick jag i alla fall ett ryck och provade att göra lite grövre bröd med massor av fiber och annat nyttigt – jag börjar bli rätt less på Wasa Sport
Klicka smeten i smord brödform 1,5 liter. Blanda alla torra ingredienser. Rör i sirap och yoghurt. Det ska bli en kletig smet så sätt eventuellt i 1 extra msk yoghurt
1 tsk brödkryddor. Låt bröden jäsa på bakplåtspappersklädd plåt i ca 30 min. Grädda bröden, ganska högt upp, i 15–20 min eller tills de fått fin färg. 1 tsk brödkryddor
Någon vidare förklaring till den här gröten behövs nog inte, inte mer än att den är otroligt god. I hop med kolaaktiga mullbär blir den en riktigt god smakkombo