En god och värmande köttgryta behövs sådana här kalla dagar som vi haft idag, -10 grader visade terometern när jag och barna steg upp i morse och det är kallt för att vara här
Till middag idag blev det en riktigt god kycklinggryta med både soltorkade tomater och tomatpesto. Var ju inte längesen jag testade tomatpesto för första gången men måste säga att det har blivit en liten favorit
Tanken idag var egentligen marinerade kycklingspett, problemet var att jag totalt missat att marinera dom igår, så då blev det att tänka om och om ni visste vad hjärnan gick på högvarv, var inne på kyckling stroganoff, men tänkte om sista stund och det blev en enkel och god kycklingkebabgryta toppad med en smarrig aioli
Här kommer ett superrecept till kommande kräftskivor eller kanske picknicken eller varför inte till middag med en god sallad, det funkar utmärkt det med
En god köttgryta så här på höstkanten brukar sitta fint. Denna blev det till middag idag. 4-6 pers400-500 g grytbitar, idag använde jag fläskköttgrillkrydda1 pkt baconca 1 liter vatten2 gula lökar, klyftade2 vitlöksklyftor, skivade1 köttbuljong1 msk rödvinsvinägerpaprikapulversalt och peppar1-2 msk gelé2 stora morötter, skivade15 cm purjolök, strimlad½ gul paprika, strimlad3 dl matlagningsgräddenågra droppar soja1 msk maizenaStek köttet så det får en fin stekyta i en stekpanna i lite smör
Eftersom jag inte hunnit göra någon ny matsedel och att vi prioriterat annat i helgen än att storhandla så får det bli lite rens i kylen och frysen i början av veckan eftersom M jobbar 4 st 12-timmars pass mån-fre morgon, 2 dagpass och två nattpass och jag kan ju inte precis tycka att det är lockande att själv ge mig i väg och storhandla med två små busar =)
50 g margarin eller ½ dl flytande5 dl mjölk50 g jäst1 tsk salt1 msk socker12-13 dl vetemjöl eller vetemjöl specialSmält det fasta margarinet i en kastrull
Kebabgryta är både snabbt och enkelt att fixa till och dessutom väldigt gott. 3-4 pers400 g kebabsplitt2 lökar1 krossad vitlöksklyfta1 msk kebabkrydda3 dl matlagningsgrädde1 burk krossade tomater4-6 stora färska skivade champinjoner1 köttbuljongtärningpepparkryddaFräs lök, vitlök, champinjoner och kebabsplitt i lite smör i en stekpanna tills det fått fin färg