Oj, så gott och pinsamt enkelt att fixa ihop det här var. Jag gillar vegetariskt och lägger gärna tid på det och sen har jag Mannen som gärna äter det också, bara det blir extra protein till
Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida. Jag bytte mjölsorten som de har till en blandning av Mix C från Schär och MixWells soja- och glutenfria ljusa basmjöl
Idag åt vi en riktigt nyttig ost- och skinkpaj. Det kan nästan inte bli enklare och godare än så. Fyllningen kan bestå av allt från skinka, fisk och kyckling till vegetariska alternativ som broccoli, tomater, lök eller andra grönsaker
Såsen var inte riktigt tipp topp festlig. Skala och skiva potatisen tunt och smält smöret. Vänd potatisskivorna i smöret och krydda med salt och peppar
Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Tärna potatis och korv i ungefär lika stora bitar och koka potatisen halvmjuk i egen kastrull. Häll matlagningsgrädden i grytan med korven och smält ner buljongtärningen och tillsätt senap och resterande kryddor
Ännu en solig dag till ända, jag har precis satt mig i den lummiga pergolan där klätterväxterna har slingrat sig täta och släpper in kvällssolen sådär ljuvligt
Lamm hör påsken till och detta är mitt, eller snarare makens bidrag receptfloran. Mosa örter och krossa vitlöksklyftor så de är lite delade (se bilden nedan), lägg i oljan
Blanda med resten av fröerna och även kryddorna i en bunke, dock inte med den torkade frukten. Blanda de flytande ingredienserna tillsammans och blanda sedan dem med de torra
Ganska svårt tycker jag nog men efter mycket googlande och tipssökande efter hur degen ska bli riktigt fluffig men samtidigt saftig tror jag mig faktiskt hittat det ultimata receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.