Jag gjorde en helt vanlig, enkel bröddeg gjord på vetemjöl, jäst och vatten som jag sedan smaksatte med basilikaolja, vitlökspulver och lite finhackad färsk rosmarin
Vi fick med oss en härlig goodiebag hem, som tyvärr inte tagits fram förrän nu. För några veckor sedan var jag inbjuden till Santa Maria för lanseringen av deras nya koncent med Tex Mex Tapas
Det är något väldigt ursprungligt socialt det där med att äta från samma skål eller fat. Jag blev väldigt inspirerad av maten där och det var väldigt trevligt att få ett stort fat att dela på
En frökex som är helt glutenfritt och väldigt nyttigt, avnjut detta till kvällsfikat ihop med en stark ost eller varför inte hemkokt päronmarmelad och krypa upp i soffan med en stor kopp te, omge sig av levande ljus och bara njuta
Perfekt som helvegetarisk rätt med en sallad eller som tillbehör till en bit kött eller fisk. Jag är nog en av de sista i bloggosfären att uppmärksamma trenden med helt ugnsbakat blomkålshuvud
Täck bunken med plastfilm och bakduk, låt jäsa i 30-40 minuter. Smörj 3 brödformar med smör och fördela degen i dessa, det går lätt om man använder en bra sax för att klippa av degen när man häller den. 10 dl vetemjöl special med fullkorn
Arbeta ned vetemjölet i degvätskan med degkrokar under ett par minuter. Om någon som läser här har reflektioner eller erfarenheter att dela med sig av, så - ut med språket
Eftermiddagen bjöd på ett humör som inte var att leka med. Jag övervägde till och med att överlåta matlagningen på herr B men tog mig i nackskinnet innan det liksom var försent
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.