Glacerad vildsvinsfilé. Ugnspotatis med "crunchy" salvia. Vildsvinsfilén blev magiskt god. Jag lät sedan köttet vila i folie medan jag tog fram övriga ingredienser på bordet
Börja med att ta fram fileérna ett par timmar innan du ska steka dom så de är rumsvarma. Häll grädden och mjölken i stekpannan med stekskyn och rör eller vispa om
Red av med maizena till önskad tjocklek. Servera köttet och såsen med ugnsstekt potatis eller pommes. 600 g vildsvinsfilé. Stek i smör och krydda med salt och peppar, ca 2 min på vardera sida. 600 g vildsvinsfilé
Självklart firar man väl Earth Hour med vegetariskt – kanske inte för att det gör någon skillnad vilket kritikerna hävdar utan snarare för att visa att jag bryr mig och är beredd att ändra en del av mina vanor och ovanor för ett bättre jordklot
Stekt potatis med lite gräslök, färdig Rydbergs Mangorajasås, färdig bearnässås, och så en bit vildsvinsfilé, samt rådjursfilé på grillen, som sen får vila en stund i aluminiumfolie
Först spelade vi Arvids egna konstruerade spel, med tydliga influenser från Fia med knuff. Övriga familjemedlemmars självbild har måhända varit aningen skevare än Sigrids
Med helgen inom räckhåll så är ni säkert sugna på något extra gott att stoppa i er och det ska ni så klart få, vad sägs om en vildsvinsfilémed ett helt sanslöst gott potatismos och vitlökssmör
Köttet var för övrigt vildsvinsfilé, nom nom. Nu råder det semester på bloggen. Jag njuter av att vara ledig, eller halvledig, och ägnar mindre tid vid datorn än vanligt
Vildsvinsfilén lagade vi till i vårt senaste tillskott i köket, en kolstålspanna från de Buyer som vi länge gått och funderat över att införskaffa och som vi till slut slog till på för några veckor sedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.